Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΣΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Διατροφικό «Τειρεσία» δρομολογεί ο Ενιαίος Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων – εκεί θα καταχωρούνται όλοι οι παραβάτες και οι παραβάσεις που εντοπίζονται από τους ελεγκτές. Στην «μαύρη λίστα» των επιχειρήσεων θα έχουν πρόσβαση και Έλληνες καταναλωτές, ώστε να αποφεύγουν τους διατροφικούς κινδύνους...

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν φέτος έχουν προκύψει 1232 παραβάσεις που αφορούσαν 529 επιχειρήσεις.

Μάλιστα, φέτος ο συγκεκριμένος αριθμός των παραβάσεων είναι ο μεγαλύτερος της τελευταίας τριετίας, ενώ παράλληλα παρατηρείται και αύξηση στο ποσοστό της παραβατικότητας. Πέρσι και πρόπερσι ήταν στο 10,24 %, το 2011 όμως σκαρφάλωσε στο 16 %.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μίχας τόνισε ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται ότι η οικονομική κρίση θα επηρεάσει την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν» διαβεβαιώνοντας ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Μήνυμα όμως, έστειλε και στους επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας ότι «εάν ορισμένοι πιστεύουν ότι τώρα μέσα στην κρίση και στην ανέχεια που μαστίζει μέρος του πληθυσμού θα βρουν την ευκαιρία για να λειτουργούν σε βάρος των πολιτών – καταναλωτών κάνουν λάθος».

Διατροφικά σκάνδαλα

*Τα ακατάλληλα προς κατανάλωση τρόφιμα που εντοπίστηκαν προτού φθάσουν στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή έχουν μέχρι σήμερα ανέλθει στους 54,9 τόνους.

*Έχουν επιβληθεί 487 πρόστιμα συνολικού ύψους € 3.813.000. Τα μεγαλύτερα σε ύψος πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και έπονται βιομηχανίες και βιοτεχνίες επεξεργασίας τροφίμων.

*Έχει ανασταλεί η λειτουργία δύο επιχειρήσεων σε Ήπειρο και Αττική που συνιστούσαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η ίδια κύρωση θα επιβληθεί εντός των επομένων ημερών σε ακόμη μια επιχείρηση στη Νότια Αθήνα. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com