Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ενώ αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ αύριο θα χιονίσει και στην πόλη. Η θερμοκρασία σε ολόκληρο το νομό έκανε «βουτιά» και στα βορεινά ο υδράργυρος κατέβηκε μέχρι -7 βαθμούς Κελσίου...

Στα ορεινά πάνω από υψόμετρο 800 μ. το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 40 εκατοστά και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.

Τα μεγαλύτερα τμήματα των Τζουμέρκων, Μαστοροχωρίων, Ζαχοροχωρίων, Κόνιτσας και Μετσόβου, είναι στα «λευκά», προσφέροντας μοναδικά Χριστουγεννιάτικα τοπία.

Μόνο προς τα ορεινά χωριά Αετομηλίτσα, Φούρκα, και Δίστρατο, τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες, αν και εκεί έχουν προωθηθεί μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου και των άλλων αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης μηχανήματα αποχιονισμού κινούνται σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού όπου απαιτείται, και προς το παρόν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Οι οδηγοί, λόγω κυρίως του βραδινού παγετού, από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στα ορεινά πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες. Επίσης όσοι κινηθούν τα Χριστούγεννα στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Τα συνεργεία αποχιονισμού, θα εργάζονται νυχθημερόν σε όλο το επαρχιακό και οδικό δίκτυο, ακόμη και τα Χριστούγεννα, ενώ σε δρόμους με πάγο θα ριχτεί αλάτι, για να μη διακοπεί η συγκοινωνία, ακόμη και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά.

Οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μέχρι τώρα εκτελούνται κανονικά. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com