Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ: ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΜΟΝΤΙ

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αφού ολοκλήρωσε τις επαφές με εκπροσώπους των ιταλικών κομμάτων, σε μία πιθανή ένδειξη ότι βρίσκεται κοντά στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης...

Το γραφείο του προέδρου επιβεβαίωσε ότι είχαν γεύμα εργασίας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ο Μόντι αναμένεται να παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του απόψε ή αύριο. Το απόγευμα πολιτικές πηγές ανέφεραν πως αυτό θα γίνει την Τετάρτη.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντήθηκε με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, βασικού πολιτικού σχηματισμού της ιταλικής κεντροαριστεράς, και στη συνέχεια με αντιπροσωπεία του Λαού της Ελευθερίας, του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντζελίνο Αλταφάνο, γραμματέας του κόμματος του Μπερλουσκόνι, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες του Καθηγητή Μόντι θα έχουν καλό αποτέλεσμα».

Νωρίτερα σήμερα πάντως, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σκαρφάλωσαν ξανά πάνω από το κρίσιμο όριο του 7%, εν μέσω νευρικότητας στις αγορές για την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com