Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΟΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου 2011, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση δεν επανέλαβε ότι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση αποτελεί η έγγραφη δέσμευση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση...

Αναμένουμε όμως, διευκρίνισε, επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο κ. Παπαδήμος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την προσεχή Δευτέρα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Ρεν: Να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις

H λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός και το ζητούμενο είναι να συνοδεύεται από μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, κυρίως σε χώρες όπου έχουν παρατηρηθεί χρόνιες απώλειες ανταγωνιστικότητας όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία, δήλωσε, σήμερα στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του 'Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με τον Αμαντέου Αλταφάζ, αυτό που προέχει -ειδικά στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας- είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η οποία κλονίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Και αυτό γιατί, όπως πρόσθεσε, μετά από τρία χρόνια οικονομικής κρίσης αυτό που απαιτείται είναι να μην υπάρχουν απρόβλεπτες εξελίξεις και να υπάρχει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί κληθείς να σχολιάσει την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα, δήλωσε ότι υπάρχει ένας σαφής οδικός χάρτης που έχει συμφωνηθεί από τις ελληνικές αρχές και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 27 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε, ακόμη, ότι άποψη της Επιτροπής είναι πως αυτό το μίγμα πολιτικής είναι το ενδεδειγμένο και θα πρέπει να εφαρμοστεί από την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο Ο. Μπαγί αφού είπε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι δημιούργημα των Βρυξελλών, τόνισε ότι πάγιο αίτημα της Επιτροπής είναι η έκκληση για εθνική ενότητα, κάτι που έγινε αποδεκτό από τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή την κυβέρνηση.

Ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει τα κόμματα, με βάση τις ιδεολογικές τους θέσεις, και υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι το τι θα γίνει τις επόμενες βδομάδες και τους επόμενους μήνους, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com