«ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»
Επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μείωση της τιμής του ψωμιού και δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας θα δημιουργήσει η απελευθέρωση της αγοράς άρτου στη χώρα δήλωσε το Σάββατο στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αρτοποιητικών Μονάδων Γιώργος Μαυρομαράς...
Σήμερα η νομοθεσία θέτει περιορισμούς στη διάθεση του προψημένου ψωμιού ("bake off") μέσω σούπερ μάρκετ. Οι αρτοβιομήχανοι ζητούν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των νομοθετικών ρυθμίσεων για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων να συμπεριληφθεί και το άνοιγμα της αγοράς αρτοποιίας.
«Προ του νόμου 3526/07 για τα προϊόντα bake off, υπήρχαν 500 σημεία πώλησης μετά το νόμο έμειναν 200. Ο νόμος επέβαλε υπερβολικές περιοριστικές ρυθμίσεις που συρρίκνωσαν την αγορά και προκάλεσαν την απώλεια 2000 θέσεων εργασίας» ανέφερε ο κ. Μαυρομαράς, σημειώνοντας ότι με την απελευθέρωση της αγοράς άρτου συνολικά θα δημιουργηθούν 6000 θέσεις εργασίας.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΣΑΜ αρνήθηκε ότι το bake off ανταγωνίζεται το ψωμί του φούρνου, κάνοντας λόγο για μια επιπλέον επιλογή.
«Το αρτοποιείο έχει το ρόλο του και σήμερα έχουν το 96% της αγοράς ψωμιού. Όμως το προφίλ των καταναλωτών αλλάζει, με νέες συνήθειες και ωράρια εργασίας. Σήμερα ο καταναλωτής που δουλεύει μέχρι τις 7.30 απόγευμα δεν μπορεί να αγοράσει φρεσκοψημένο ψωμί» ανέφερε ο κ. Μαυρομαράς.
Όπως διευκρίνισε, το ψωμί των αρτοβιομηχανιών είναι 100% ελληνικής παραγωγής, είναι ψημένο προϊόν, και θέλει πέντε λεπτά ακόμη ψήσιμο στο σημείο πώλησης ενώ στη συσκευασία του αναγράφονται τα συστατικά και η προέλευση του κάτι που δεν γίνεται στο ψωμί των αρτοποιείων. Πηγή: skai.gr