Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Η GOOGLE

Η ιστορία της διαμάχης μεταξύ της Google και της Κίνας έληξε με “νίκη” της τελευταίας, αφού το διάσημο ψαχτήρι ανακοίνωσε την Τρίτη (29/6) ότι θα συμμορφωθεί με τους περιορισμούς που θέτει η Κινεζική κυβέρνηση στα αποτελέσματα των αναζητήσεων...

Η Google προχώρησε στην απόφαση αυτή, φοβούμενη ότι αυτήν την εβδομάδα θα έπαυε ολοκληρωτικά η λειτουργία της στην κινέζικη διαδικτυακή αγορά, αφού πολύ πιθανό να έχανε την άδεια λειτουργία της.

Αν και πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι είναι λίγο αργά για οπισθοχώρηση, η ίδια η εταιρεία εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αν καταργήσει την ανακατεύθυνση στον σέρβερ του Χόνγκ Κονγκ, πράξη που είχε θεωρηθεί ως “αντίποινα” στην επιβολή λογοκρισίας από τις κινεζικές αρχές.

Στο blog της Google, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Ντέιβιντ Ντράμμοντ, έγραψε:

“Είναι ξεκάθαρο από τις συζητήσεις που είχαμε με τους αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης, πως η ανακατεύθυνση αυτή είναι “απαράδεκτη” για την Κίνα. Μας ξεκαθάρισαν πως αν δεν το σταματήσουμε, δεν θα μας ανανεώσουν την άδεια”.

Και πρόσθεσε: “ Χωρίς την άδεια, η οποία λήγει σε δύο ημέρες, η Google δεν θα μπορεί να επιχειρήσει στην Κίνα και το site θα χαθεί”.

Γι' αυτό το λόγο λοιπόν, η Google ξεκίνησε και πάλι το google.cn, χωρίς το λογοκριθέντα αποτελέσματα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως η αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης. Πηγή: http://www.cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com