Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

GOOGLE GOGGLES: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας ανανεωμένης έκδοσης Google Goggles η οποία επιτρέπει την αυτόματη μετάφραση φράσεων ή λέξεων απλώς μέσω της φωτογράφισης τους. Η λειτουργία Google Goggles είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζητήσεις εισάγοντας αντί για κάποιον γραπτό όρο, μία φωτογραφία. Η φωτογραφία αυτή μπορεί να είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος, ένα εστιατόριο, ένα βιβλίο ή ένα εταιρικό σήμα...

Στη νέα έκδοση οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια λειτουργία για να μεταφράσουν μία οδική πινακίδα ή έναν κατάλογο εστιατορίου από το κινητό τους.

Η χρήση του Goggles είναι απλή:

- Σημαδεύεις με την κάμερα του κινητού τη φράση ή τη λέξη που θέλεις να μεταφράσεις. Με τη χρήση κατάλληλου κουμπιού ορίζεις το πλαίσιο γύρω από τη συγκεκριμένη φράση.

- Φωτογραφίζεις τη φράση.

- Εφόσον το Goggle αναγνωρίσει το κείμενο, θα σου δώσει τη δυνατότητα της μετάφρασης.

- Με το πάτημα του κουμπιού της μετάφρασης επιλέγεις την αρχική και τελική γλώσσα.

Η Google είχε αρχικά παρουσιάσει την υπηρεσία στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης όπου η μόνη γλώσσα η οποία μπορούσε να αναγνωριστεί ήταν τα γερμανικά. Πλέον οι υποστηριζόμενες γλώσσες (ως προς την αναγνώριση κειμένου) είναι τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά. Οι γλώσσες αυτές, αφού αναγνωριστούν, μπορούν να μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει το Google Translate.

Η ομάδα του Google Goggles εξετάζει την υποστήριξη γλωσσών με μη-λατινικό αλφάβητο καθώς και την βελτίωση της οπτικής αναζήτησης προκειμένου η λειτουργία να αναγνωρίζει μεγαλύτερο αριθμό εικόνων.

Το Google Goggles υποστηρίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android 1.6 (και άνω) και είναι διαθέσιμο στο Android Market. Πηγή: http://endiaferonta.com

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com