Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η Google ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία μιας υπηρεσίας που θα συνδέσει για πρώτη φορά την τηλεόραση με το διαδίκτυο μέσω του λειτουργικού συστήματος Android.
Η υπηρεσία “έξυπνης τηλεόρασης" θα επιτρέψει στους χρήστες να αναζητήσουν περιεχόμενο σε κανάλια αλλά και σε ιστοσελίδες όπως το YouTube...

Οι πρώτες ειδικές τηλεοράσεις θα κατασκευαστούν από τη Sony και θα είναι διαθέσιμες το Φθινόπωρο.

"Τα βίντεο θα έπρεπε να αναπαράγονται στη μεγαλύτερη, φωτεινότερη και καλύτερη οθόνη του σπιτιού, δηλαδή την τηλεόραση και όχι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο" δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε διάσκεψη της Google στο Σαν Φρανσίσκο, Ρίσι Σάντρα.

"Η Google τηλεόραση είναι μια νέα πλατφόρμα, που κατά την άποψη μας, θα αλλάξει το μέλλον της τηλεόρασης", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η υπηρεσία, βασισμένη στη μηχανή αναζήτησης Google, θα δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης περιεχομένου σε κανάλια ή στο διαδίκτυο.

Η τεχνολογία αυτή, με βάση το λειτουργικό σύστημα Android με το οποίο λειτουργεί ένας αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων, θα είναι προσβάσιμη μέσω τηλεοράσεων συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο, είτε άμεσα είτε μέσω αποκωδικοποιητή.

"Η τηλεόραση γίνεται η φυσική προέκταση του διαδικτύου. Ξοδεύεις λιγότερο χρόνο για την αναζήτηση του αγαπημένου σου περιεχομένου και περισσότερο χρόνο για να το παρακολουθήσεις”, επεσήμανε ο Σάντρα.

"Για τον χρήστη, μικρή σημασία έχει το από πού προέρχονται τα προγράμματα, είτε πρόκειται για απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, είτε για μια συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων (DVD player) ή από το διαδίκτυο-- αυτός θέλει απλώς να τα δει", υπογράμμισε ο Σάντρα, κατά τη διάρκεια επίδειξης που πραγματοποιήθηκε με ένα πληκτρολόγιο και έναν αποκωδικοποιητή.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης υπήρξαν μερικά τεχνικά προβλήματα καθώς πολλοί από τους 5.000 παρευρισκόμενους του συνεδρίου χρησιμοποιούσαν την ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Πηγή: http://www.enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com