Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΛΟΧΙΑΣ ΠΗΡΕ ΜΙΖΕΣ ΥΨΟΥΣ 1,4 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Λοχίας του στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος επέβλεπε τα εστιατόρια σε δυο βάσεις του αμερικάνικου στρατού στο Κουβέιτ ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι δέχθηκε δωροδοκίες ύψους 1,4 δολαρίων συνολικά από ιδιωτικές εταιρίες για "παράνομες χάρες"...

Ο Ρέι Σκοτ Τσέις, 42 ετών, ομολόγησε ακόμα, στην κατάθεσή του ενώπιον δικαστηρίου στο Ιλινόι, ότι έκρυψε τα χρήματα μετά την επιστροφή του στην πατρίδα του και είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς πράκτορες που ερεύνησαν την υπόθεση το 2007, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές.

Σε ανακοινωθέν του, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο Τσέις "επέβλεπε την προμήθεια φαγητού, την προετοιμασία και την διάθεσή του στους στρατιώτες στα Στρατόπεδα Ντόχα και Αριφτζάν" στο Κουβέιτ το 2002 και το 2003.

Ακόμα, συντόνισε "τις παραγγελίες και τις συμφωνίες αγοράς του στρατού των ΗΠΑ με διάφορες εταιρίες για την παροχή προμηθειών και υπηρεσιών".

Στο ανακοινωθέν του, το υπουργείο αναφέρει ότι ο Τσέις ομολόγησε πως δέχθηκε περίπου 1,4 εκατομμύριο δολάρια από τις εταιρίες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι Tamimi Global Company Limited, LaNouvelle General Trading και Contracting Corporation.

Δεν είναι σαφές ποιες ακριβώς ήταν οι "χάρες" που τους έκανε ο Τσέις.

Η απόφαση για την ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί την 6η Αυγούστου--αντιμετωπίζει ποινή 5ετούς κάθειρξης. Συμφώνησε επίσης στην δήμευση όλων των περιουσιακών του στοιχείων που απέκτησε με τα χρήματα από την δωροληψία. Πηγή: http://www.skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com