Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΓΚ. ΜΠΡaΟΥΝ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν προτείνει την τροποποίηση των όρων έκδοσης διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για εγκλήματα πολέμου, μετά την πολεμική που ξέσπασε με το Ισραήλ σε σχέση με το ένταλμα σύλληψης εναντίον της πρώην επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Τζίπι Λίβνι...

"Το μόνο θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι να γνωρίζουμε, αν ο σκοπός μας υπηρετείται καλύτερα μέσω μιας διαδικασίας σύμφωνα με την οποία, ένα ένταλμα σύλληψης για τα πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου μπορεί να εκδοθεί στη βάση των πιο ισχνών αποδείξεων", γράφει ο αρχηγός της κυβέρνησης σε άρθρο του σε βρετανική εφημερίδα.

Η Τζίπι Λίβνι, πρόεδρος σήμερα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Καντίμα, ακύρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο προγραμματισμένη επίσκεψη στο Λονδίνο. Αιτία της ακύρωσης του ταξιδιού ήταν η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον της από βρετανικό δικαστήριο, ύστερα από σχετική προσφυγή παλαιστινιακών οργανώσεων, για το ρόλο της στη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη του 2008.

Η υπόθεση είχε οχλήσει σε ανώτατο επίπεδο τη βρετανική διπλωματία και ο Γκόρντον Μπράουν δεσμεύτηκε να τροποποιήσει το νόμο που επιτρέπει στους δικαστές να εκδίδουν εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου ύστερα από αίτημα οιουδήποτε προσώπου.

"Όπως παρατηρήσαμε, υπάρχει σήμερα σημαντικός κίνδυνος μια τέτοια διάταξη να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από οργανώσεις ή πρόσωπα με πολιτικά κίνητρα", γράφει ο βρετανός πρωθυπουργός. Πηγή: http://www.skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com