Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Δυσπιστία για την επάρκεια των μέτρων που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασαν ορισμένοι από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε., πριν από τη συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, οι αγορές αντιδρούσαν αρνητικά στα χθεσινά αποτελέσματα του Eurogroup, που δεν συμπεριέλαβαν κάποια συγκεκριμένη μορφή οικονομικής υποστήριξης προς την Ελλάδα...

Έτσι η διαφορά του επιτοκίου δανεισμού του ελληνικού δημοσίου από το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφωνόταν σήμερα από τις 323 στις 305 μονάδες.

«Η άποψή μας είναι ότι το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι επαρκές. Οφείλουν να είναι σοβαροί. Χρειάζονται περισσότερα συγκεκριμένα μέτρα ώστε η χώρα να ανακτήσει αξιοπιστία στις αγορές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Αντερς Μποργκ.

«Οι Έλληνες πρέπει να ξεπεράσουν τις προσδοκίες» των αγορών, είπε επίσης ο σουηδός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πιο συγκεκριμένα μέτρα σε ό,τι αφορά τη φορολογία και σε ό,τι αφορά τις δαπάνες». Μάλιστα, ο Σουηδός υπουργός τάχθηκε υπέρ της ενεργού ανάμειξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας ότι πρέπει να του δοθεί «ένας ισχυρός ρόλος ως προς την επιτήρηση και τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αυστριακός υπουργός, Γιόζεφ Μπρελ, επεσήμανε ότι στο χθεσινό Eurogroup«η πίεση επί της Ελλάδας αυξήθηκε ώστε να μελετήσει μέχρι τις 16 Μαρτίου συμπληρωματικά μέτρα».

Την προοπτική λήψης πρόσθετων μέτρων τόνισε και η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο, δηλώνοντας ότι περιμένει να ανακοινώσει η Ελλάδα επιπλέον μέτρα στις 15 Μαρτίου. Πηγή: http://www.tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com