Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

"ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΙΜΣ": "ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ" (ΚΑΙ) Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ;

Συνεχίσθηκαν και σήμερα Τρίτη τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο σχετικά με τα «αμφιλεγόμενα» χρηματο-οικονομικά προϊόντα, με σκοπό την αλλοίωση του πραγματικού χρέους της Ελλάδας. Σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, λίγο μετά την είσοδο της χώρα στο ευρώ, είχε προτείνει το ενδεχόμενο «τιτλοποίησης του Παρθενώνα και άλλων αρχαιολογικών χώρων»...

Οι επενδυτικές τράπεζες θα έφερναν χρήματα στο ελληνικό κράτος με αντάλλαγμα τα έσοδα από τα εισιτήρια της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων.

Το σχέδιο δεν προχώρησε και λόγω των ενστάσεων αρχαιολόγων που φοβήθηκαν ότι η Ακρόπολη θα μετατρεπόταν σε ένα θεματικό πάρκο «σε στιλ Ντίσνεϊ», αναφέρει η εφημερίδα.

Επιπλέον, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε ένα προϊόν με τίτλο «Άτλας», το 2001, που συμφωνήθηκε με τις τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Eurobank και Εθνική. Η συμφωνία απέφερε στην ελληνική κυβέρνηση 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση «στήριξε» τη συμφωνία αυτή με έσοδα που ανάμενε το υπουργείο Οικονομικών από ευρωπαϊκά κονδύλια για διαρθρωτικά προγράμματα την ακόλουθη επταετία.

Σε ό,τι αφορά τις εξηγήσεις που ζήτησε η ΕΕ από την Ελλάδα για τη χρήση swaps, οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» αναφέρουν ότι αντικείμενο έρευνας θα είναι το κατά πόσο τα συναλλαγματικά swap υπολογίστηκαν τις επικρατούσες ισοτιμίες της αγοράς.

Σημειώνεται εξάλλου ότι κορυφαίος πρώην αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών διαψεύδει τη δήλωση της Κομισιόν ότι η Γιούροστατ δεν είχε ενημερωθεί για τις συναλλαγές. Πηγή: http://www.skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com