Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δύο ειδών Φύλλα Πορείας ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για όσους θα καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά, οπότε αρχίζει η εφαρμογή της 9μηνης στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς...

Έτσι:

- Στον Έβρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συνολικά στις μάχιμες μονάδες αιχμής θα τοποθετηθούν αμέσως μετά την εκπαίδευσή τους όλοι οι στρατευμένοι που είναι υπόχρεοι πλήρους θητείας 9 μηνών και όλοι όσοι για ιατρικούς λόγους δεν έχουν απαλλαγεί της υποχρέωσης να κρατούν όπλο, δηλαδή οι ικανοί κατηγορίας Ι/1, Ι/2 και Ι/3.

- Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα των νομών πέραν των ελληνοτουρκικών συνόρων θα τοποθετούνται όλοι όσοι για κοινωνικούς λόγους δικαιούνται να υπηρετήσουν μειωμένη θητεία (προστάτες, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, παντρεμένοι με παιδιά κ.ά.) καθώς και όσοι για λόγους υγείας απαγορεύεται να κρατούν όπλο, δηλαδή οι Ικανοί κατηγορίας Ι/4 (και πιθανώς μια μερίδα της κατηγορίας Ι/3) που κάνουν άλλες μη ένοπλες υπηρεσίες.

Μεγάλες ελλείψεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η απόφαση μείωσης της θητείας από 12 σε 9 μήνες έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), καθώς με λιγότερο πλέον προσωπικό πρέπει να καλύψουν τις ίδιες ανάγκες αφού ούτε ο αριθμός των στρατοπέδων μειώθηκε ούτε επαρκής αριθμός Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προσληφθεί ακόμη.

Επιπλέον, ο γρίφος που πρέπει να λύσουν οι επιτελείς του ΓΕΣ είναι η επάνδρωση των μονάδων της Αθήνας (και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων) καθώς η εξαγγελία του υπουργού Ευ.Μεϊμαράκη για τη μείωση συνοδευόταν με τη δέσμευση ότι όλοι πλέον θα υπηρετούν σε μονάδες της περιφέρειας.

Αρμόδια πηγή του υπουργείου Αμυνας ανέφερε στην εφημερίδα Τα Νέα, ότι αν οι διάφορες ανάγκες των μονάδων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πρωτεύουσες δεν καλυφθούν από τους υπόχρεους μειωμένης θητείας και τους Ι/4-Ι/3, τότε ίσως κάποιοι από όσους τοποθετούνται στα σύνορα να επιστρέφουν τους τελευταίους 2 μήνες της θητείας τους σε μονάδες της ενδοχώρας, κοντά στον τόπο καταγωγής τους. Για το ποια θα είναι τα κριτήρια η ίδια πηγή δεν ήταν χθες σε θέση να παράσχει πρόσθετα στοιχεία, αφήνοντας έτσι παράθυρο για τυχόν ευνοϊκές επιλογές. Πηγή: http://www.in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com