Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν αν δεν βρουν 1,5 δις. ευρώ εντός του Μαΐου και δεν μπορέσουν να καταβάλλουν παροχές στους ασφαλισμένους...

Ο λόγος για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το Ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και το Ταμείο Υγείας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ).

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η κατάσταση έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις διοικήσεις των ταμείων και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Μάλιστα, ενώ τα ταμεία αναζητούν έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό για να καταβάλλουν τρέχουσες υποχρεώσεις, οι τοποθετήσεις τους σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και δομημένα ομόλογα παρουσιάζουν δραματικές απώλειες, με αποτέλεσμα να καθίσταται απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη ρευστοποίησής τους.

Στα δύο μεγάλα ταμεία της χώρας, το ΙΚΑ και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών τα μηνιαία έσοδα υπολείπονται κατά 100 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υπολογιστεί, ενώ καταγράφεται αύξηση των δαπανών κατά 80 εκατ.ευρώ.

Το ΙΚΑ χρειάζεται άμεσα περίπου 700 εκατ.ευρώ για συντάξεις και βοηθήματα, ενώ ο ΟΑΕΕ αναζητά 330 εκατ.ευρώ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο ΟΓΑ που παρουσιάζει ετήσιο έλλειμμα στον κλάδο της υγείας της τάξεως του 1,7 δις. ευρώ. Οι οφειλές του για φέτος αναμένεται να αυξηθούν κατά 900 εκατ.ευρώ.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com