Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τα ονόματα ατόμων, στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στη Βρετανία, επειδή προωθούν τη μισαλλοδοξία και τον εξτρεμισμό, δημοσιοποίησε για πρώτη φορά το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας...

Οι 16 από τους 22 είναι ισλαμιστές εξτρεμιστές, υποστηρικτές της λευκής ανωτερότητας και ένας ραδιοφωνικός παραγωγός. Για τους υπόλοιπους έξι το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών κρίνει πως δεν χρειάζεται να ανακοινωθούν τα ονόματα.

Από το 2005 η Βρετανία έχει το δικαίωμα να απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε άτομα που προωθούν τη μισαλλοδοξία, την τρομοκρατία και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Η υπουργός Εσωτερικών Τζάκι Σμιθ δήλωσε πως η είσοδος στη Βρετανία πρέπει να θεωρείται προνόμιο.

Πάντως, το μουσουλμανικό συμβούλιο της Βρετανίας αντέδρασε λέγοντας πως η βρετανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δρα κατά ατόμων, ανεξαρτήτως των ιδεών που πρεσβεύουν, εκτός αν έχουν παραβιάσει το νόμο.

Από την πλευρά της η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει και άδεια να κηρύσσεις το μίσος και ότι αυτοί στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος είχαν εμφανώς ξεπεράσει το όριο με τη συμπεριφορά τους.

«Η δημοσιοποίηση των ονομάτων δίνει στην κοινωνία την ευκαιρία να καταλάβει τι είδους συμπεριφορές δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε σε αυτή τη χώρα. Η είσοδος σε αυτή τη χώρα είναι προνόμιο. Δεν θα επιτρέψουμε ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με θεμελιώδεις αξίες μας» είχε δηλώσει η υπουργός Εσωτερικών τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ανακοίνωνε το μέτρο.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ο βουλευτής της Χαμάς Γιουνίς αλ Αστάλ, ο εβραίος εξτρεμιστής Μάικ Γκουζόβσκι, δύο ηγέτες ρώσικης ομάδας σκίνχεντ, το πρώην μέλος της Κου-Κλουξ-Κλαν Στίβεν «Ντον» Μπλακ και ο νεοναζί Έρικ Γκλίμπε.

Επίσης, ο 79χρονος Αμερικανός πάστορας Φρεντ Γουάλντρον Φελπς και η κόρη του Σίρλεϊ Φελπς Ρόπερ για τα αντι-ομοφυλοφιλικά σχόλιά τους, καθώς και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάικλ Σάβατζ για τις απόψεις του για τους μετανάστες, το Ισλάμ, τον βιασμό και τον αυτισμό, που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Πηγή: http://www.tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com