Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

«Αδικαιολόγητες» χαρακτήρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις απαγορεύσεις εισαγωγής χοιρινού κρέατος από την Ισπανία, τον Καναδά και τη Βρετανία, που ανακοίνωσε η Ρωσία...

Ο εκπρόσωπος εμπορικών θεμάτων της Κομισιόν, Λουτζ Γκιούλνερ, δήλωσε ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για τα αδικαιολόγητα μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές και τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις διεθνείς οδηγίες που διατύπωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων". Συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ρωσικές αρχές τις οποίες κάλεσε να επανεξετάσουν τα μέτρα. Οι απαγορεύσεις εισαγωγής θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης κατά τη Σύνοδο ΕΕ-Καναδά που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στην Πράγα.

Η ρωσική Υπηρεσία Κτηνιατρικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου είχε ανακοινώσει χθες ότι, λόγω της γρίπης των χοίρων, αναστέλλει τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τη Βρετανία, αφού προηγουμένως είχε απαγορεύσει τις εισαγωγές κρέατος από την Ισπανία, αρκετές επαρχίες του Καναδά και από ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.
Πηγή: http://www.enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com