Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΈΝΟΧΕΣ συνειδήσεις και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ήθος


Με 146 ψήφους υπέρ της παραπομπής 144 κατά, 5 λευκά και 2 παρών, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, ναι μεν δεν παραπέμπεται, παραμένει όμως βαρίδι για την κυβέρνηση, η οποία θα στηρίζεται στην ψήφο του.
Το αποτέλεσμα, όμως δεν αφήνει περιθώρια για κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, αφού 6 γαλάζιοι βουλευτές κινήθηκαν εκτός γραμμής, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις και τις αυστηρές προειδοποιήσεις που δεχόντουσαν τις τελευταίες ημέρες.
Είναι προφανές, ότι ...η κατά της παραπομπής ψήφος των κυβερνητικών βουλευτών, δεν ήταν ψήφος συνείδησης, αλλά υπαγορεύτηκε από κομματικό συμφέρον και από αίσθημα αυτοσυντήρησης. Δύο από αυτούς μάλιστα, ο Μανώλης και ο Ντινόπουλος το είχαν δηλώσει δημόσια, ότι θα ψήφιζαν κατά της παραπομπής του συναδέλφου τους να μη γίνουν εκλογές. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή Β΄ Αθήνας Αργύρη Ντινόπουλου (στον «Αθήνα 9.84»): «Το κάνω μόνο και μόνο επειδή, αν ψήφιζα υπέρ της παραπομπής, μπορεί να μπαίναμε σε κάποια περιπέτεια, με πιθανές εκλογές… Αισθάνομαι την πολιτική μου συνείδηση να είναι ένοχη».
Ο κ. Ντινόπουλος, όπως και μερικές δεκάδες συνάδελφοί του, φοβούνται τις εκλογές, διότι, όπως όλα δείχνουν, το κόμμα τους θα χάσει και βλέπουν τη θέση τους στη ζώνη των μελλοθανάτων.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com