Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΙΝΑΣ - ΜΕΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ Α - 1.000 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΥ

Διπλωματικό επεισόδιο έχει ξεσπάσει μεταξύ Κίνας - Μεξικό με αφορμή την ενέργεια της πρώτης να θέσει σε καραντίνα 70 Μεξικανούς...

Η Λατινοαμερικανική χώρα κατηγορεί την Κίνα για άδικη μεταχείριση των πολιτών της, αφου κανείς από τους τουρίστες δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι νοσούσε.

Από την πλευρά της η Κίνα κάνει λόγο για "καθαρά ιατρικό θέμα" που δεν έχει να κάνει με τις σχέσεις των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο ιό Η1Ν1 της γρίπης που έχουν επιβεβαιωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανέρχεται σε 1.003 σε 20 χώρες, ενημέρωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν.

Η ίδια, θέλοντας να καθησυχάσει τους φόβους οτι οδεύουμε προς πανδημία, δήλωσε οτι «δεν υπάρχει ένδειξη πώς η γρίπη των χοίρων θα εξελιχθεί σε πανδημία όπως ήταν η ισπανική γρίπη, η οποία σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια άνθρώπους από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου».

Η κ. Τσαν σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Financial Times, είχε δηλώσει πως «εάν το ποσοστό θνησιμότητας της νέας γρίπης δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στον κόσμο, ένα δεύτερο κύμα μπορεί να ξεσπάσει πλήττοντας με μεγαλύτερη εκδικητικότητα» - χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πανδημία.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε τη Δευτέρα (4/5) ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν σκοπεύει να αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού για την πρόκληση πανδημίας αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν όσον αφορά την τρέχουσα επιδημία από τη γρίπη των χοίρων (CNN) Πηγή: http://www.cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com