Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ



Στον Ολυμπιακό πρέπει να αναλάβει κάποιος να κάνει κάθε Μάρτιο μια... ένεση στον Σωκράτη Κόκκαλη και να πέφτει σε νάρκη ώσπου να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην μετατρέπει την ομάδα σε... οίκο ανοχής στο τέλος κάθε περιόδου!
Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να καθήσει ήσυχα. Τον "τρώνε" η γαλήνη και η ηρεμία και θέλει να κρατάει σε εγρήγορση τους οπαδούς, έστω κι αν τους φέρνει στο σημείο να τον βρίζουν! Το μεγάλοτου κόμπλεξ είναι ότι δεν ανέχεται να κερδίζει άλλος -εκτός από τον ίδιο- την εμπιστοσύνη της εξέδρας!
Το σύνθημα "Ερνέστο Βαλβέρδε" του 'κατσε στο λαιμό! "Ποιος είναι αυτός που θα επισκιάσει εμένα;", σκέφτηκε! Μέσα στη ματαιοδοξία του, δεν φαντάζεται καν ότι ο "ερυθρόλευκος" λαός εξακολουθεί να τον αγαπάει όπως πάντα και τον ευγνωμονεί για την αυτοκρατορία που δημιούργησε... Όταν, όμως, δεν αναφέρεται στα τραγούδια της εξέδρας, πιστεύει ότι η αγάπη του κόσμου κλονίστηκε. Και τη θέλει, τη χρειάζεται όπως ο ναρκομανής την ηρωίνη!
Κάπως έτσι, σε μια περίοδο που όλα είναι "μέλι- γάλα", αποφάσισε να "φάει" έναν επιτυχημένο προπονητή που δείχνει να έχει προοπτικές για να κάνει ένα βήμα μπροστά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Θυμηθείτε, όμως, τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια, πάντα παραμονές φιέστας: Λεμονής, Ριβάλντο, Σόλιντ, Μπάγεβιτς (δύο φορές) κλπ.
Πού καταλήγουμε; Ότι ο Κόκκαλης αρέσκεται στο να καταστρέφει ό,τι δημιουργεί, όσο καλό κι αν είναι! Τι θέλει να αποδείξει; Ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και χωρίς προπονητή να παίρνει νταμπλ στην Ελλάδα; Εκ του αποτελέσματος, μπορεί να δικαιώνεται. Όμως, αυτό συμβαίνει διότι οι αντίπαλοί του είναι ανύπαρκτοι. Τη μία και μοναδική χρονιά που εμφανίστηκε ένας σοβαρός αντίπαλος (η ΑΕΚ πέρυσι), χρειάστηκε να επιστρατευθούν τα ένδικα μέτρα για να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα στα "χαρτιά"!
Αλλά και φέτος είδαμε μια ΑΕΚ που έκανε τρεις ήττες όλες- όλες (οι δύο από τον Ολυμπιακό) κι έναν δυνατό ΠΑΟΚ. Αν του χρόνου αποφασίσουν να σοβαρευτούν οι έτεροι διεκδικητές, θα είναι τόσο εύκολη η επικράτηση του "θρύλου"; Όχι, βέβαια... Ειδικά, μάλιστα, αν έχει στον πάγκο κάποιον Κετσπάγια ή κάτι αντίστοιχο!
Οι αντιδράσεις του Κόκκαλη, τα τελευταία χρόνια, πείθουν ότι εκείνο που θέλει είναι ένας προπονητής- υποχείριο, που δεν θα έχει την υποστήριξη της εξέδρας, δεν θα αρθρώνει λόγο και δεν θα προβάλλει απαιτήσεις, ειδικά για την αγορά παικτών. Αν του είχε "βγει" ο Γιάννης Κόλλιας, αυτόν θα κρατούσε! Ή τον Αλέφαντο, αλλά δεν διακινδυνεύει γιατί αυτός είναι θεότρελος και μπορεί να του τα "χώσει" ανά πάσα στιγμή!
Από τη στιγμή που ο Βαλβέρδε ζήτησε "μπάτζετ" για τη νέα σεζόν, ο πρόεδρος αποφάσισε να τον "τελειώσει"! Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος θέλει να τη βγάλει στο τζάμπα, με κάτι "σαπάκια" τύπου Εντμίλσον που έχει σακατεμένα γόνατα, κάτι πρώην ποδοσφαιριστές όπως τον Γιούρκα και τέτοιους. Η επιθυμία του είναι "να παίξουν οι νέοι Έλληνες"... Δηλαδή, θα δούμε μαζί στην ενδεκάδα Γκαλίτσιο, Γιάννη και Κυριάκο Παπαδόπουλο, Μήτρογλου, ή και κανένα Νηκλιτσιώτη ή Σοϊλέδη;
Τι θα κάνει η ομάδα, λοιπόν; Ανανέωση στην... ανανέωση που έκανε πέρυσι; Θα εμφανίσει μια ομάδα "Ελπίδων" απέναντι στα μεγαθήρια του C.L.; Και μάλιστα με προπονητή τον μαθητευόμενο "μάγο" από τη Γεωργία; Δηλαδή, τι προοπτικές θα έχει ο Ολυμπιακός αν παίζει όπως έπαιζε πέρυσι η Ανόρθωση, με έντεκα στην άμυνα και αντεπιθέσεις; Θα πείτε ότι έτσι η κυπριακή ομάδα απέκλεισε τον Ολυμπιακό, νίκησε τον ΠΑΟ, πήρε αποτέλεσμα στο Μιλάνο κλπ. Ναι, αλλά στο τέλος τι πέτυχε; Ούτε στο ΟΥΕΦΑ δεν πέρασε!
Η περίπτωση Βαλβέρδε είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλου προπονητή, με εξαίρεση ίσως του Λεμονή... Ο κόσμος τον αγάπησε, τον πίστεψε και δεν τον εγκατέλειψε ούτε στις δύσκολες στιγμές (αποκλεισμός από τη Σεντ Ετιέν). Ο Ισπανός ξέρει -καλύτερα από τον Κόκκαλη, φυσικά) ότι για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες. Ήδη, αυτή τη στιγμή, έχουν απομείνει 18 όλοι κι όλοι, περιλαμβανομένου του (φευγάτου) Ραούλ Μπράβο.
Αυτοί που έφυγαν, πρέπει να αντικατασταθούν. Κι όχι με "σαπάκια...

Τα παραμύθια του Κόκκαλη ότι δεν υπάρχει χρήμα, δεν τα πιστεύει κανείς! Μόνο τα 15 εκ. ευρώ που θα εισπράξει η ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι αρκετά για καλές μετεγγραφές. Κι αν προσθέσουμε τα υπόλοιπα έσοδα (χορηγοί, διαφημίσεις, εκμετάλλεσυη "Καραϊσκάκη", έσοδα της "Θρύλος Α.Ε." για τα οποία ουδέποτε έχει ανακοινωθεί το παραμικρό), είναι φανερό ότι μπορεί να διατεθέί ένα πολύ μεγάλο ποσό! Άλλωστε, αν η ομάδα περάσει στους ομίλους του C.L., θα εισπράξει περίπου 50 "ζεστά" εκατομμύρια! Με αυτά, όχι απλά καλύπτονται τα έξοδα των μετεγγραφών, αλλά μένει και ένα τεράστιο κέρδος!
Για να κλείσουμε, επειδή η τακτική του προέδρου επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τα αλλεπάλληλα σκοτσέζικα ντους που επιφυλάσσει στον λαό του Ολυμπιακού, οι φίλαθλοι δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να του χαριστούν!Ακούω πολλούς να λένε ότι δεν θα ανανεώσουν τα διαρκείας τους, ειδικά μάλιστα αν η τιμή αυξηθέί πάλι, όπως κάθε χρόνο!

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com