Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ALPHA

Η διαρκής μεταβολή, «day to day» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε -πολλές φορές χθες-, της στρατηγικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν αφενός λόγω της κατάστασης που επικρατεί διεθνώς στο χώρο της τηλεόρασης, αφετέρου λόγω της ιδιαίτερα βεβαρημένης οικονομικής κατάστασης του Alpha, είναι η «συνταγή» που ακολουθεί επί του παρόντος η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού στο πλαίσιο της προσπάθειας εξορθολογισμού που πραγματοποιείται.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο Έρικ Σπίνερ διευθύνων σύμβουλος του Alpha -ως εκπρόσωπος του RTL, του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας,- σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η αλλαγή των σχεδίων είναι διαρκής.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήματα  σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Alpha και τις ενέργειες που γίνονται με στόχο τη βελτίωσή της, προκάλεσε έκπληξη για πολλούς λόγους.

Ειδικότερα στο ερώτημα σχετικά με... το στρατηγικό σχέδιο που υπάρχει για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Alpha, απάντησε ότι «η στρατηγική αυτή δεν είναι συγκεκριμένη αφού μεταβάλλεται διαρκώς λόγω των συνθηκών της αγοράς». Βάσει της απάντησης αυτής διερωτάται κανείς προς τι το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που πραγματοποιεί το κανάλι εδώ και μερικούς μήνες.

Επίσης, στο ερώτημα σχετικά με το πότε εκτιμά η εταιρεία ότι θα υπάρξει break even ανέφερε ότι «στην παρούσα φάση, λόγω της ρευστότητας της κατάστασης, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη», ενώ παράλληλα σε ερώτημα σχετικά με το στόχο της επένδυσης του RTL στην ελληνική αγορά, σε μια εταιρεία με συσσωρευμένα χρέη, τότε, περίπου 300 εκατ. ευρώ, όταν το μέγεθος της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς δεν ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ ετησίως, παρέπεμψε στους μετόχους της εταιρείας.

Οι μέτοχοι

Στους μετόχους της εταιρείας παρέπεμψε ο κ. Σπίνερ και για μια σειρά από άλλα θέματα που αφορούν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, αλλά και για τη διαμάχη που υπάρχει με τα αποτελέσματα των μετρήσεων της AGB. Παρά ταύτα για αυτό το θέμα άφησε να εννοηθεί εμμέσως ότι πλέον η νέα διοίκηση δεν έχει πρόβλημα με «κοινό νόμισμα» της αγοράς, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: «εμένα μια χαρά μου φαίνονται».

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά που έχει πετύχει το κανάλι τους τελευταίους μήνες, αφού όπως είπε ο κ. Σπίνερ, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα, τόσο η κίνηση της αλλαγής της ώρας μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων όσο και του λανσαρίσματος νέων προγραμμάτων πέτυχαν από πλευράς τηλεθέασης.

Η συνταγή

Η συνταγή των προγραμμάτων αυτών, ελαφράς ψυχαγωγίας που επιχειρούν να αντικατοπτρίσουν την πραγματική ζωή "real life" (ο νέος τρόπος για να περιγράψει κανείς τα ριάλιτι) θα αποτελέσουν και το σκληρό πυρήνα των προγραμμάτων του Alpha από εδώ και πέρα, πάντοτε κρατώντας το κόστος παραγωγής χαμηλά και γενικότερα με στόχο να συγκρατηθούν δραστικά οι δαπάνες.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν από τη διοίκηση και οι συμφωνίες που θα κάνει το κανάλι με τους τηλεοπτικούς αστέρες του, κρατώντας βέβαια τόσο το Λάκη Λαζόπουλο, όσο και την Ελένη Μενεγάκη για τους οποίους, ο κ. Σπίνερ, ανέφερε ότι δεν γεννάται θέμα αφού η επιτυχία τους και η αποδοχή τους από το κοινό, είναι αδιαμφισβήτητη.

Για τους υπόλοιπους εργαζομένους του καναλιού πάντως, το πρόγραμμα εξορθολογισμού του κόστους, που άρχισε προ καιρού, θα συνεχιστεί, αφού ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν «σκληρές αποφάσεις».

Σε κάθε περίπτωση το δόγμα «day to day» θα εφαρμοστεί και εδώ, καθώς επίσης και στον τομέα ενημέρωση του καναλιού, όπου θα συνεκτιμηθούν τα δεδομένα των επόμενων μηνών και θα αποφασισθεί το τι θα γίνει, τόσο σε επίπεδο στελεχών όσο και παρουσιαστών. «Μέχρι στιγμής πάντως, είμαστε ευχαριστημένοι» είπε ο κ. Σπίνερ, στο μέλλον θα δούμε.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/07/1660646.htm

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com