Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΓΡΙΠΗ Α – ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Πάνω από 345 είναι πλέον τα κρούσματα της «γρίπης Α» – όπως λέγεται πλέον μετά από απόφαση του Π.Ο.Υ. – ανά τον κόσμο. Τα 15 εξ αυτών ήταν θανατηφόρα μέχρι στιγμής. Πρώτο κρούσμα ανέφερε την Παρασκευή (1/5) η Κίνα. Στο μεταξύ μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός Μεξικό έχει διαπιστωθεί στη Μ. Βρετανία, στον Καναδά, στην Ισπανία, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ...

Επαγρύπνηση και όχι πανικό συνιστά η ΕΕ, οι υπουργοί Υγείας της οποία συνεδρίασαν εκτάκτως την Πέμπτη, ενώ στο επίπεδο 5 βρίσκεται ο συναγερμός για τον ιό από την Πέμπτη. Επισήμως ο ΠΟΥ διατείνεται ότι δεν υπάρχει ακόμη λόγος να αυξηθεί ο συναγερμός , στην πανδημία.

Από τα κρούσματα, τα 109 - το ένα από τα οποία ήταν θανατηφόρο - έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ και τα 168 στο Μεξικό, από τα οποία τα εννέα ήταν θανατηφόρα.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τα κρούσματα ανά τον κόσμο είναι:

Στις ΗΠΑ υπάρχουν μέχρι στιγμής 109 κρούσματα, μεταξύ αυτών ένα θανατηφόρο - ένα αγοράκι που είχε ταξιδέψει από το Μεξικό στις ΗΠΑ, άρρωστο. Σημειώνεται ότι μέλος της διοίκησης Ομπάμα που είχε συνταξιδέψει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Μεξικό πρόσφατα, εξετάζεται για το ενδεχόμενο να έχει κολλήσει τη γρίπη. Ο Στίβεν Τσου ωστόσο σύμφωνα με το AP δεν έχει έρθει σε επαφή με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τρία κρούσματα έχουμε στη Γερμανία. Το ένα εξ αυτών, αφορά μία νοσοκόμα η οποία φρόντιζε ασθενή με γρίπη των χοίρων. Είναι το πρώτο περιστατικό στη Γερμανία, μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Η πρώτη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο κατεγράφη την Παρασκευή στον Καναδά, στην επαρχία της Νέας Σκωτίας. Ο ασθενής, που παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, κόλλησε την ασθένεια από ένα μαθητή ο οποίος είχε πάει σχολική εκδρομή στο Μεξικό.

Εξάλλου, ομοσπονδιακοί αξιωματούχου ανέφεραν την Πέμπτη ότι καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα στον Καναδά, μεταξύ των οποίων και το πρώτο κρούσμα στο Κεμπέκ. Συνολικά στη χώρα έχουν αναφερθεί 34 κρούσματα.

Οκτώ κρούματα έχουμε μέχρι στιγμής στη Βρετανία. Σύμφωνα με το BBC, τεστ που διεξάγονται επιβεβαίωσαν την πρώτη μόλυνση από άνθρωπο σε άνθρωπο στη χώρα. Πρόκειται για οικογενειακό φίλο του ζευγαριού από τη Σκωτία, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με τον ιό μετά από επίσκεψή τους στο Μεξικό.

Πρώτο κρούσμα στην Κίνα

Περίπου 300 άνθρωποι σε ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ έχουν μπει σε καραντίνα αφότου διαπιστώθηκε οτι ένας επισκέπτης νοσεί από τη γρίπη των χοίρων. Ο 25χρονος ο οποίος βρίσκεται σε νοσοκομείο, ταξίδεψε από το Μεξικό μέσω της Σανγκάη.

Παρακολουθήστε βίντεο του BBC

Δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή και στη Γαλλία, από την υπουργό Υγείας κ. Μπασελό, η οποία ενημέρωσε οτι είναι η πιθανή η επιβεβαίωση ενός ύποπτου κρούσματος σύντομα. Η ίδια σημείωσε οτι οι τρεις άνθρωποι ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μεξικό.

Ισπανία: 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 116 τα ύποπτα κρούσματα.

Νέα Ζηλανδία: 3 κρούσματα

Ισραήλ: 2 κρούσματα

Αυστρία: 1 κρούσμα

Ολλανδία: 1 κρούσμα

Ελβετία: 1 κρούσμα.

Εξάλλου, η Κόστα Ρίκα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς διαγνώσθηκαν δυο κρούσματα που αφορούν άτομα τα οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μεξικό.

Σε «καραντίνα» το Μεξικό

Σε καραντίνα βρίσκεται το Μεξικό, όπου 300 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και 15 έχουν χάσει τη ζωή τους, στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση. Για πέντε μέρες θα βρίσκονται κλειστοί οι χώροι εργασίας, κυβερνητικές υπηρεσίες που δεν είναι πρώτης ανάγκης, χώροι συνάθροισης και διασκέδασης όπως σινεμά και εστιατόρια. Χωρίς διαδηλώσεις θα γιορταστεί επίσης φέτος η Πρωτομαγιά στη χώρα.

Για πέντε ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα εργοστάσια ενώ τα σχολεία είναι ήδη κλειστά. Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους να μένουν στο σπίτι. Ωστόσο ορισμένοι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα αγνοήσουν αυτή την οδηγία καθώς χρειάζονται να δουλέψουν. Πηγή: http://www.cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com