Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Πρόστιμο μαμούθ €2 εκατ. στον ΟΤΕ - Ποινές σε Vodafone και NETONE


Νέα βαριά καμπάνα στον ΟΤΕ από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών καθώς όπως φάνηκε από τις λογιστικές καταστάσεις η εταιρία αποκόμμισε από τις κλήσεις προς κινητά καθώς δεν επέβαλε ανώτατο πλαφόν στις εισπράξεις ως όφειλε. Η κίνηση αυτή περιόρισε τα έσοδα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας ενώ για τον ΟΤΕ αποτελεί κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσεης στην αγορά. Παράλληλα στη συνεδρίαση της η ΕΕΕΤ επέβαλε πρόστιμα στη Vodafone και τη NetOne.
Συγκεκριμένα το πρόστιμα αφορά παραβίαση της υποχρέωσης της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ, ως εταιρείας με Σημαντική Ισχύ στην αγορά, να τηρεί ανώτατο όριο τιμής στο τέλος παρακράτησης για κλήσεις από συνδρομητές του δικτύου της προς συνδρομητές παρόχων δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο ΟΤΕ για χρονικό διάστημα 18 μηνών αποκόμισε από τις κλήσεις από το σταθερό δίκτυό του προς κινητά δίκτυα, «λογιστικό» όφελος, δηλαδή μεγαλύτερα έσοδα από τα νομίμως προβλεπόμενα, ύψους 3.115.000 ευρώ.
Παράλληλα, η ολομέλεια της ΕΕΤΤ στην ίδια συνεδρίασή της αποφάσισε την επιβολή διοικητικών προστίμων ύψους 50.000 ευρώ και 10.000 ευρώ στις εταιρείες VODAFONE και ΝΕΤΟΝΕ αντίστοιχα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com