Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα με συμμετοχή φορέων, σωματείων εργαζομένων και κατοίκων που αντιδρούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές τους.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν δεκάδες κινητοποιήσεις, ενώ νέο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Ειδικότερα, τα συνδικάτα αποφάσισαν να μετατρέψουν την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, δεύτερη μέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά των αντεργατικών μέτρων, των απολύσεων και των περικοπών της κυβέρνησης, σε μέρα δράσης κατά του φασισμού και καλούν σε συλλαλητήριο στις 18:00 στο Σύνταγμα.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της Αττικής, μεταξύ αυτών στους Αμπελόκηπους, στην περιοχή του Ζωγράφου, τη Νίκαια, καθώς και στην Πάτρα και το Ναύπλιο.

Παράλληλα, πανό με αντιφασιστικά συνθήματα σήκωσαν οι φίλαθλοι στις κερκίδες των περισσότερων γηπέδων της χώρας στη διάρκεια των αγώνων του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο. Ενδεικτικά, τα μηνύματα ήταν: «Φασίστες δολοφόνοι», «Παύλος Φύσσας νεκρός από μαχαίρι φασίστα», «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», «Η σιωπή είναι συνενοχή».

Αντιφασιστικά συνθήματα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα. Ο Γ.Αγγελάκας αφιέρωσε τη συναυλία στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, λέγοντας στην έναρξη της συναυλίας: «Συνήθως τραγουδάμε για τ χάλια μας, σήμερα τραγουδάμε για τον Παύλο Φύσσα».

Σε αρκετές γειτονιές, οι κάτοικοι και οι φορείς συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από την περιοχή τους. Μετά τις αντιδράσεις, η Χρυσή Αυγή έκλεισε το γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης Ιεράπετρας στην Κρήτη. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com