Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την νικήτρια των γερμανικών εκλογών είχε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στην καγκελάριο για την επιτυχία της στις εκλογές...

Μέρκελ: Δεν αλλάζει η πολιτική μας στην Ευρώπη

Ως ισχυρό μήνυμα προς την ΕΕ για να παραμείνει στη πορεία των μεταρρυθμίσεων και να γίνει πιο ανταγωνιστική ερμηνεύει η απόλυτη νικήτρια Άνγκελα Μέρκελ το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. «Δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη» τονίζει μάλιστα μην αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας και ελπίδας για ουσιαστική στροφή από τις πολιτικές σκληρής λιτότητας.

Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών της Κυριακής ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να παραμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και να γίνει πιο ανταγωνιστική, δήλωσε η νικήτριά Μέρκελ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Α.Μέρκελ, της οποίας το κόμμα πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, είπε ακόμη ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), για τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, επαφές και με άλλους πιθανούς εταίρους.

«Εμείς οι συντηρητικοί έχουμε ξεκάθαρη εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση, η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή διακυβέρνηση, άρα θα υλοποιήσουμε αυτή την εντολή», είπε η Μέρκελ, που βαίνει προς τρίτη θητεία στην Καγκελαρία, ύστερα από τον εκλογικό θρίαμβο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

«Φυσικά, είμαστε ανοιχτοί για συνομιλίες και ήδη είχα μια πρώτη επαφή με τον πρόεδρο του SPD (Sigmar Gabriel), ο οποίος είπε ότι πρέπει πρώτα να συναντηθούν οι επικεφαλής του κόμματος την Παρασκευή», είπε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com