Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ 2.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

Το ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που τους προσέχει θα πρέπει να καταβάλλουν στο εξής κάθε μήνα όσοι φρουρούνται από αστυνομικούς και έχουν καθαρό εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο. Αν, δε, στη διάθεσή τους τίθεται και περιπολικό θα πρέπει να πληρώνουν γι’ αυτό 50 ευρώ την ημέρα...

Επιπλέον χρέωση θα γίνεται για τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τυχόν ζημιές σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου. Το λογαριασμό για τυχόν επιπλέον χρεώσεις θα στέλνει η Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτά προβλέπει η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, και η οποία αφορά αποκλειστικά ιδιώτες για τους οποίους έχει κριθεί από την Ελληνική Αστυνομία ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης.

Σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, διακόπτεται άμεσα η παροχή της προστατευτικής φύλαξης και των τυχόν διατιθέμενων μέσων ενώ αντίγραφο του τιμολογίου θα αποστέλλεται για είσπραξη.

Την απόφαση, που σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έχει σκοπό την απόσβεση του κόστους των παραπάνω υπηρεσιών αλλά και την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού της ΕΛ. ΑΣ. μένει να υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Να σημειωθεί ότι με βάση το σχέδιο ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων θα αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωνε τη Βουλη ότι ουδεμία πρόταση για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει τη διάθεση του προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας σε Νομικά Πρόσωπα και ιδιώτες έναντι αμοιβής, εξετάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και σύμφωνα με έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή με το ισχύον πλαίσιο «επιδιώκεται και επιτυγχάνεται αύξηση στα έσοδα του Προϋπολογισμού και ισόποση προσαύξηση στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Για το θέμα είχε κάνει ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σταθάς για την εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την ενοικίαση προσωπικού και εξοπλισμού της ΕΛΑΣ σε τρίτους για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας με καταβολή ανταλλάγματος για περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η κοστολόγηση προβλέπει ελάχιστο ποσό 20 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση μιας μοτοσυκλέτας, 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου και 30 ευρώ η ενοικίαση προσωπικού της ΕΛΑΣ ανά ώρα. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com