Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ 10ΧΛΜ. Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Όταν δάκρυζε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο για την απώλεια Ολυμπιακού μεταλλίου, έδειχνε παράλληλα ότι δεν θα το βάλει κάτω. Ετσι ο κορυφαίος σύγχρονος Ελληνας αθλητής βροντοφώναξε και πάλι «παρών».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θριάμβευσε στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης, διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στη Σανγκάη και εξασφάλισε το πέμπτο του μετάλλιο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις, τερματίζοντας μπροστά από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς και τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι.

O Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε με χρόνο 1:49:11.8 και παρότι πέρασε 46ος στα 2,5 χιλιόμετρα και 25ος στα 5 χιλιόμετρα έκανε τρομερό φίνις φτάνοντας στην πρώτη θέση.

Ο Γιαννιώτης ήταν το μοναδικό μεγάλο όνομα που κολύμπησε στο test event στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Εκτός από δύο πρωτιές γνώρισε απέξω και ανακατωτά τον αγωνιστικό στίβο στo Μoll de la Fusta και φαίνεται πως με τον προπονητή του, Νίκο Γέμελο κατάστρωσαν την καλύτερη τακτική.

Γιαννιώτης: «Αφιερωμένο σε όλους τους Ελληνες»

«Απίστευτο, αλλά αληθινό». Ετσι χαρακτήρισε ο Σπύρος Γιαννιώτης την ανάδειξή του για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε πρωταθλητή κόσμου στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, σήμερα στη Βαρκελόνη.

«Ηταν μια πολύ καλή μέρα για μλένα. Ηταν μια τρελή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα. Πήγα με μυαλό και ψυχή, συναισθανόμενος αυτό που είχα χάσει πέρυσι στους Ολυμπιακούς. Αφιερώνω την επιτυχία μου αυτή στον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο), που είναι πάντα κοντα μου, στους γονείς κου και φυσικά σε όλους τους Ελληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι, το κάνω ένα χρόνο μετά», ήταν τα πρώτα λόγια του 33χρονου πρωταθλητή, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κούρσας. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com