Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2014-2020 κατέληξαν οι ηγέτες της ΕΕ. Ακόμη επετεύχθη συμφωνία επί των σχεδίων για τη μείωση της ανεργίας των νέων, καθώς και για τη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων για την ενίσχυση του δανεισμού σε επιχειρήσεις, με στόχο την ανάπτυξη...

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να προγραμματίσουμε τα έξοδα προκειμένου να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας σχετικά με την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Μέρκελ.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με τις πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων και την ευκολότερη χορήγηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Οι ηγέτες παρουσίασαν ένα σχέδιο ύψους 6 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της επαγγελματικής απασχόλησης μεταξύ των νέων, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν μέτρα που αποσκοπούν στο να «αποδεσμευτεί η χορήγηση δανείων» σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν «την ψυχή της οικονομίας», τόνισε ο Μπαρόζο.

Επίσης, επετεύχθη συμφωνία για να χρησιμοποιηθούν τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την ενίσχυση του δανεισμού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, κυρίως στις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες μαστίζονται από την ύφεση, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η ΕΕ θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανακάμψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία, ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή των χρεών, ωστόσο οι τράπεζες, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τη ζημιωμένες κεφαλαιακές τους βάσεις, αποδεικνύεται ότι διστάζουν να δανείσουν σε επιχειρήσεις.

Η ελπίδα είναι ότι βοηθώντας τις τράπεζες να παρέχουν περισσότερες και φθηνότερες πιστώσεις, οι επιχειρήσεις στις χώρες αυτές θα ξεκινήσουν να προσλαμβάνουν προσωπικό και θα ενισχυθεί η παραγωγή, ούτως ώστε να ανακάμψει η οικονομία. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com