Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΜΟΥ

Αλλάζει όψη μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Αττικής. Η πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό, επιφάνειας 15 περίπου στρεμμάτων, αλλάζει ριζικά μορφή με στόχο να αποκτήσει λειτουργικότητα, καλύτερη προσβασιμότητα και περισσότερο πράσινο...

Οι εργασίες ξεκίνησαν, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα για την πόλη, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου και τις εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας και την κατασκευή του Μετρό, θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση μιας από τις πιο κεντρικές περιοχές της πόλης.

Η πλατεία με τη σημερινή της όψη διαθέτει πλούσιο πράσινο, το οποίο δεν αναδεικνύεται με αποτέλεσμα η πλατεία συνολικά να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Στόχος της ανάπλασης είναι να γίνει επισκέψιμη και προσβάσιμη από τους πολίτες, ενώ το πλούσιο πράσινο που διαθέτει θα αυξηθεί. Η κίνηση θα είναι διαμπερής, θα διαθέτει δυο παιδικές χαρές για νήπια και παιδιά, χώρο εκδηλώσεων, ενώ θα κατασκευαστεί με ψυχρά υλικά που συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Ανάμεσα στις επεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν είναι:

- Διαπλάτυνση πεζοδρομίων
- Κατασκευή διαδρόμων κυκλοφορίας για προσβασιμότητας από πεζούς κάθε ηλικίας και άτομα με ειδικές ανάγκες.
- Δημιουργία παρτεριών και χώρων δεντροφύτευσης, φύτευσης θάμνων και χλοοτάπητα.
- Δημιουργία παιδότοπων, ενός μεγάλου και ενός μικρότερου, με ειδικά σχεδιασμένα όργανα και για παιδιά με κινητικές δυσκολίες.
- Ειδικές ξύλινες πέργκολες με υδάτινα στοιχεία, καθώς και ειδικά σκίαστρα, εξέδρες και χώρους ανάπαυσης.
- Νέος φωτισμός ανάδειξης και ασφάλειας τύπου LED.
- Νέο δίκτυο άρδευσης.

Το έργο περιλαμβάνει και την ανάπλαση της οδού Ξενοφώντος με παράλληλη διαμόρφωση της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και την κατασκευή θέσεων στάθμευσης. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com