Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το πράσινο φως για τη δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου της Αθήνας μέσα στο λιμάνι του Πειραιά - συγκεκριμένα στην Ακτή Βασιλειάδη - ανάβει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε για τον σκοπό αυτό, πριν από περίπου έναν μήνα, από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).,,

Ηδη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτης, σε ευρεία σύσκεψη στις 19 Απριλίου είχε εισηγηθεί το κεντρικό υδατοδρόμιο να λειτουργήσει στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Πρόκειται για το σημείο του λιμανιού του Πειραιά από το οποίο αναχωρούν σήμερα τα πλοία με προορισμό τα νησιά των Δωδεκανήσων.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από πιλότους και μηχανικούς της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, εκπόνησε μελέτη καταλληλότητας για τη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με την οποία ο προτεινόμενος χώρος της Ακτής Βασιλειάδη θωρείται κατάλληλος για πτήσεις υδροπλάνων όλο τον χρόνο.

Η μελέτη παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει για τη μακροχρόνια μίσθωση - παραχώρηση της περιοχής, καθώς και για τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσης του κεντρικού υδατοδρομίου της Αθήνας.
Δεδομένου ότι πρόκειται για έργο συγκεκριμένων - ειδικών προδιαγραφών, η διοίκηση του ΟΛΠ θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει με διαγωνισμό ή με απευθείας ανάθεση.

Σημειώνεται πως έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κεντρικό υδατοδρόμιο της Αττικής υπάρχει ήδη από καναδούς επενδυτές, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια έχουν τη διαχείριση και τη λειτουργία του κεντρικού υδατοδρομίου του λιμανιού του Βανκούβερ στον Καναδά.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. Στην Ακτή Βασιλειάδη οι επιβάτες των υδροπλάνων θα εξυπηρετούνται από τον επιβατικό σταθμό (terminal) από τον οποίο σήμερα αναχωρούν και οι επιβάτες των πλοίων για τα Δωδεκάνησα. Πάντως, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων απεφάνθη ότι στον ίδιο χώρο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει βάση για την τεχνική συντήρηση των υδροπλάνων. Για τη δημιουργία της τεχνικής βάσης αναζητείται πλέον κατάλληλος χώρος στο Πέραμα, στη Δραπετσώνα και στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Τάσο Γκόβα, σημαντικό ρόλο για το ξεκλείδωμα των επενδύσεων στον χώρο των υδροπλάνων θα παίξει η δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου στην Αττική, το οποίο θα χρησιμοποιείται από όλες τις εταιρείες και θα είναι εύκολα προσβάσιμο με Ι.Χ. ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η περίπτωση δημιουργίας του βασικού υδατοδρομίου της Αθήνας στους χώρους του ΟΛΠ στον Πειραιά θεωρείται από τους εμπλεκομένους καλή λύση, καθώς αναμένεται να λύσει αρκετά προβλήματα. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com