Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ 93% ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Ευρωπαίους και όχι άδικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) το 2012, το νερό των παραλιών στη χώρα μας είναι πεντακάθαρο!..

Συγκεκριμένα το νερό στο 93% των παραλιών της Ελλάδας είναι «εξαιρετικό».

Συνολικά ελέγχθηκαν 2.155 παραλίες στη χώρα μας, ενώ στην Ευρώπη 22.184 σημεία. Η έκθεση υπολογίζει ότι στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 10,3% του συνόλου των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης.

Από τις 29 χώρες που εξετάστηκαν, μόνο η Κύπρος (100%), η Μάλτα (96,6%) και η Κροατία (95,3%) παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 93% των σημείων που ελέχθησαν ικανοποιούν τα ελάχιστα στάνταρτ.

Σύμφωνα πάντως με την έκθεση υπάρχουν έξι σημεία στα οποία η ποιότητα του νερού είναι «φτωχή». Πρόκειται για τη μαρίνα «Πόρτο Καρράς» στη Σιθωνία, την παραλία Αγυιάς στην Πάτρα, την παραλία οικισμού Δάφνη στον Πατραϊκό Κόλπο, την ακτή Μποζαΐτικα στον δήμο Πατρέων, την πλαζ Πρόκου – Εθνικό Στάδιο Γυθείου και τη Χώρα – Καμάρα στην Άνδρο.

Η ταξινόμηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σε τέσσερις κατηγορίες («εξαιρετική», «καλή», «επαρκής» και «φτωχή») βασίζεται σε δεδομένα που στέλνουν οι κυβερνήσεις για τα περιστατικά ρύπανσης, για άλλα συμβάντα που «επηρεάζουν την ποιότητα του νερού», καθώς και σε μετρήσεις δύο μικροβιολογικών παραμέτρων, των εντερόκοκκων και του κολοβακτηρίδιου E.coli. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com