Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Το έντονο ενδιαφέρον γαλλικών εταιρειών για τις αποκρατικοποιήσεις αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, και αυτοκινητοδρόμων επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Ανάπτυξης Φρεντερίκ Κουβιγιέ σε συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Κωστή Χατζηδάκη...

Όπως επισήμανε ο Φρ.Κουβιγιέ, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η κρατική εταιρεία των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF), ενώ για τη Rosco η γαλλική εταιρεία Alstom. Σε ότι αφορά τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους ενδιαφέρον υπάρχει από τον γαλλικό κατασκευαστικό όμιλο της Vinci.

Ειδικότερα στη συνάντηση των δύο αντρών συζητήθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να μπει σε μια καινούργια περίοδο ανάκαμψης, με την ελληνική πλευρά να εκφράζει την επιθυμία της κυβέρνησης για ενεργό συμμετοχή γαλλικών εταιρειών, κρατικών και μη, στις αποκρατικοποιήσεις.

«Έρχομαι σε συνέχεια της επίσκεψης που έκανε στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος είχε εκφράσει τη χαρά του για τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας και είχε τονίσει το θέμα της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε ο Φρεντερίκ Κουβιγιέ προσθέτοντας «η πολιτική της ελπίδας στρέφεται στο μέλλον και στη συνεργασία των δύο χωρών στα μεγάλα έργα».

Συγκεκριμένα το ενδιαφέρον της γαλλικής κυβέρνησης στρέφεται στις αποκρατικοποιήσεις, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρόμους και στους αυτοκινητοδρόμους.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης αναμένεται να βγει «στον αέρα» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τον ερχόμενο Ιούνιο, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η κρατική εταιρεία των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF).

Όσον αφορά την εταιρεία Rosco που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με το Γάλλο υπουργό Μεταφορών, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η γαλλική εταιρεία Alstom.

Σε ότι αφορά τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και στην αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ο Φρεντερίκ Κουβιγιέ είπε πως σχετικό ενδιαφέρον υπάρχει από τον γαλλικό κατασκευαστικό όμιλο της Vinci, ο οποίος και δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (συμμετέχει στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, καθώς και σε συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων).

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τη γαλλική κυβέρνηση για το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «οι δηλώσεις σήμερα του Γάλλου υπουργού Μεταφορών, αποτελούν απτή απόδειξη για ενεργό συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com