Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής, χωρίς νέα μέτρα σε επίπεδο μισθών και συντάξεων, εφόσον εξακολουθούν να τηρούνται οι στόχοι σε επίπεδο φοροδιαφυγής, είπε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, μιλώντας στο συνέδριο του Economist...

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο, τόνισε και σημείωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης.

Ο κ. Τόμσεν επισήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους χωρίς νέα μέτρα σε επίπεδο μισθών και συντάξεων, εφόσον εξακολουθούν να τηρούνται οι στόχοι σε επίπεδο φοροδιαφυγής κ.λπ.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές σε μισθούς-συντάξεις και αυξήσεις φόρων, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στις περικοπές του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αποδίδουν, λέγοντας ότι εξακολουθεί να αποτελεί θέμα ταμπού και επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων, εξαιρετικά ταλαντούχων, που μπορούν να αντικαταστήσουν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη καλύτερης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Πολλοί, ακόμη, από τους πλούσιους δεν πληρώνουν τους φόρους τους, είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν έχει οδηγήσει, ακόμη, στα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τόμσεν είπε ότι «δεν θέλουμε η Πολιτεία να διοικεί τράπεζες και η κυβέρνηση να κατανέμει τις πιστώσεις». Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com