Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Κλειστή είναι πλέον η Εθνική Πινακοθήκη, η οποία θα ανοίξει ξανά σε 850 ημέρες, δηλαδή τα Χριστούγεννα του 2015, εκσυγχρονισμένη και διπλάσια σε έκταση...

Μεγάλη η προσέλευση των επισκεπτών, που άγγιξε τα έξι εκατομμύρια τα τελευταία 20 χρόνια. Το ποσοστό των Ελλήνων επισκεπτών φτάνει το 95% και αυτό διαψεύδει ότι «οι Έλληνες είναι αδιάφοροι για τον πολιτισμό» επιβεβαιώνοντας τη «μεγάλη ευαισθησία των Ελλήνων για τη μόρφωση των παιδιών τους».

Με αυτά τα λόγια, η διευθύντρια της Πινακοθήκης, κα. Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, υποδέχθηκε το κοινό στην τελευταία ξενάγηση πριν το κλείσιμο του κτιρίου και την έναρξη του εργοταξίου, τον Απρίλιο.

Η αποχαιρετιστήρια ξενάγηση έγινε στον δεύτερο όροφο της Εθνικής Πινακοθήκης, στις συλλογές ελληνικής ζωγραφικής του 20ού αιώνα, στις αίθουσες που είχαν αναμορφωθεί το 2000, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νιάρχου και κονδύλια από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Το σύνολο των συλλογών της Πινακοθήκης, περίπου 15.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, θα φυλαχθούν σε αποθήκες ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας και μια επιλογή έργων θα εκτίθεται περιοδικά στη Γλυπτοθήκη, στο Γουδί, όπου θα μεταφερθούν προσωρινά, τα γραφεία της Πινακοθήκης. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com