Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μεγάλων διαστάσεων απάτη στο χώρο του φαρμάκου αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5»...

Ο υπουργός χαρακτήρισε «τεχνητή» την έλλειψη φαρμάκων και εξήγησε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται επανεξαγωγές φαρμάκων που γίνονται με παράνομη διαδικασία και σε συνεργασία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε πέντε φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα στέλνουν διανομείς στα φαρμακεία και αφού πληρώσουν στους φαρμακοποιούς το ποσοστό κέρδους που θα είχαν από τα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα παίρνουν στο πλαίσιο της επιστροφής και τα επανεξάγουν στο εξωτερικό σε τιμή πολλαπλάσια της εγχώριας.

Αποτέλεσμα είναι οι φαρμακοποιοί να κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια, αφορολόγητα και οι φαρμακαποθήκες πολλά περισσότερα.

Ο υπουργός, μιλώντας αργότερα στην κρατική τηλεόραση για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι θα αλλάξει η νομοθεσία για τις ποινές που θα επιβληθούν στα φαρμακεία αυτά (περί τα 700 τον αριθμό) τα οποία πωλούν τα φάρμακα σε φαρμακαποθήκες αντί σε ασθενείς.

«Θα διακόπτεται η σύμβαση των φαρμακοποιών που παρανομούν με τον ΕΟΠΥΥ» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Το φαινόμενο, επιβεβαίωσε, μιλώντας επίσης στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, Σταύρος Μπελώνης.

«Υπάρχουν κάποιες φαρμακαποθήκες που κάνουν τη 'σκούπα'. Γυρίζουν με βαλιτσάκι τα φαρμακεία και ψάχνουν τους εξαγώγιμους κωδικούς. Με όποιο τρόπο και να γίνεται δεν είναι σύννομο» τόνισε. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com