Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΞΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΕΧΙΝΑΔΩΝ

Σε βήμα προς βήμα προσέγγιση με το Κατάρ φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα, που αναζητά επενδυτές. Προς το παρόν, ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησί Οξεία κι ακόμη πέντε νησάκια στο Ιόνιο...

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός επιβεβαίωσε ότι η Οξεία πέρασε στην ιδιοκτησία του εμίρη έναντι του ποσού των 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- ο εμίρης έχει δώσει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ για άλλα πέντε νησάκια στην περιοχή.

Τόσο η Οξεία, όσο και άλλα μικρότερα νησιά -μεταξύ των οποίων και τα πέντε που φαίνεται ότι αγόρασε ο εμίρης- είναι ιδιωτικά και διοικητικά ανήκουν στην Ιθάκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο εμίρης του Κατάρ υποσχέθηκε, δε, ότι «θα φέρει νερό στην Ιθάκη από τον Αστακό» και έχει ήδη ξεκινήσει τη μελέτη.

Ο δήμαρχος Ιθάκης ανέφερε ότι η Οξεία είναι 4.200 στρέμματα και τα άλλα 5 νησάκια συνολικά 1.600 στρέμματα.

Ο κ. Κασσιανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινήσεις του εμίρη του Κατάρ και ανακοίνωσε ότι θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη Ικαρίας.

Το νησί Οξεία, έκτασης 4.200 στρεμμάτων, ανήκει στο σύμπλεγμα Εχινάδων και βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου, απέναντι από τον Αστακό. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com