Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΕΙ "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ», ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Την απόσυρση από τον αγορανομικό κώδικα του επίμαχου άρθρου, που αφορά στην απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ζήτησαν χθες σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και είπε ότι είναι ένα θέμα που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί εμπόδια και στη λειτουργία της αγοράς».

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ ζήτησαν από τον κ. Βενιζέλο να στηρίζει την θέση τους που είναι αντίθετη στην απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ώστε το άρθρο να αποσυρθεί πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τον αγορανομικό κώδικα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγορανομικός κώδικας βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης ανάμεσα στο υπουργείο και τους φορείς της αγοράς ενώ αναμένεται και η έγκριση από την πλευρά των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να κατατεθεί στη Βουλή.

Οι έμποροι στην συνάντηση τους με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του παρέδωσαν πρόσφατη πλήρη μελέτη του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών που επιβεβαιώνει τεκμηριωμένα τις θέσεις και τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου και έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην προστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης προτείνοντας μάλιστα με τη θεσμοθέτηση της «εντός κρίσης χρεωμένης επιχείρησης», με βάση τα κριτήρια της μείωσης του τζίρου, τον τραπεζικό δανεισμό και το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, ενώ αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων τονίστηκε ότι θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και έγινε αναφορά στην πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ για μετεξέλιξη των δομών των ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών σε μία Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com