Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Να υπάρξει αφορολόγητο όριο στο νέο ενιαίο φόρο ακινήτων συμφώνησε την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε στο Υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις...

Η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή από τη Νέα Δημοκρατία των Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Γιώργου Ιωαννίδη.

Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ εξέτασε, επίσης, το ύψος του αφορολογήτου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος είναι αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην ανάγκη ο ενιαίος φόρος ακινήτων να συνοδεύεται από αφορολόγητο όριο 50.000 ή 100.000 ευρώ, αν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τάσσονται υπέρ του μηδενικού αφορολογήτου, προκειμένου ο φόρος να διαχυθεί στο σύνολο των φορολογουμένων.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο σχεδιαζόμενος νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ολοκληρώνει τη φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους ασφυξίας» και εκτιμά ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει «κατ' ουσίαν στη δήμευση των ακινήτων».

ΔΗΜΑΡ: Αναζητώντας τον «χρυσό μέσο όρο»

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Από εμάς, δεν έχει ασκηθεί κριτική στον υπουργό Οικονομικών, διότι ούτως ή άλλως είμαστε σε μια φάση διαβούλευσης. Σε γενικές γραμμές έχουμε εκφράσει τη στήριξή μας και στο νέο φόρο ακίνητης περιουσίας. Λέμε ότι το θετικό θα είναι το αφορολόγητο να μείνει στα 100.000 ευρώ. Αυτό θα είναι ιδανικό. Από εκεί και πέρα, μπορεί να υπάρξουν μικροβελτιώσεις ή μικροδιαφωνίες.

Δεν διαβλέπω κίνδυνο για τη συνοχή της κυβέρνησης. Τα δύσκολα είναι πίσω. Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει λογικά και να λαμβάνει υπόψη ότι είμαστε τρία κόμματα στην κυβέρνηση, σε κάθε θέμα να βρίσκουμε ένα χρυσό μέσο όρο». Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com