Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με πολιτικούς αρχηγούς συναντώνται σήμερα στην Αθήνα εκπρόσωποι των αγροτών. Τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όσο και η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό με αφορμή την άρνησή του να ανοίξει διάλογο με τους αγρότες.

«Είναι αδύνατον να μη δέχεται ο πρωθυπουργός για το θέμα της πρωτογενούς παραγωγής να κάνει συζήτηση με τους αγρότες», τόνισε ο κ. Καμμένος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους.

«Προκλητική, απαράδεκτη έως και εμπρηστική», χαρακτήρισε τη στάση του κ. Σαμαρά η κ. Παπαρήγα, που συναντήθηκε επίσης μαζί τους.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι πρόκληση, να μη μας δέχεται ο πρωθυπουργός, αλλά και οι τρεις υπουργοί που είναι αρμόδιοι για τα ζητήματα που διεκδικούμε», δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

Χθες, Κυριακή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, επισκέφτηκε το μπλόκο της Νίκαιας, απ’ όπου δήλωσε: «εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και το δίκιο του αγώνα τους, γιατί είναι αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αλλά ταυτόχρονα είναι αγώνας γιατί η επισιτιστική κρίση είναι κοντά και πλέον αυτό είναι κυριολεξία».

«Οι συγκεντρώσεις των αγροτών σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου μάς υπενθυμίζουν τα χρόνια αδιέξοδα της αγροτικής πολιτικής, που είχε περιορισθεί σε διανομή επιδοτήσεων με αδιαφανή και κομματικά κριτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διάλεγαν να ξοδεύουν τα χρήματα της ΚΑΠ κατά 79% σε απ’ ευθείας πληρωμές στους αγρότες και μόνον κατά 15% σε δράσεις για την αγροτική ανάπτυξη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Δράσης. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com