Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού και είσπραξης του τέλους ακινήτων ζητεί με επσιτολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ο Συνήγορος του Πολίτη κυρία Καλλιόπη Σπανού...

«Ένα έτος μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων», αναφέρεται την επιστολή, «θεωρούμε ότι οι έκτακτοι λόγοι, που ενδεχομένως θα δικαιολογούσαν τις παραπάνω ρυθμίσεις, έχουν εκλείψει, και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού και είσπραξης του για το μέλλον, ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί από την ηλεκτροδότηση των ακινήτων των πολιτών και να υπολογιστεί στη βάση υπολογισμού του ΕΤΑΚ, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για την είσπραξη φόρων».

Η κυρία Σπανού επισημαίνει στην επιστολή της ότι θεωρεί δεδομένο το ενδιαφέρον του κ. Στουρνάρα «για την τήρηση της νομιμότητας, ειδικά σήμερα, όπου οι περισσότεροι πολίτες καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινής τους επιβίωσης και στις φορολογικές τους υποχρεώσεις».

Μαζί με την επιστολή η κυρία Σπανού απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών και τα συμπεράσματα από σχετικό πόρισμα που συνέταξε με βάση τις καταγγελίες των πολιτών.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη
Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com