Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Απαλλακτική πρόταση για όλα τα πολιτικά πρόσωπα και λοιπούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, κάνει ο εισαγγελέα Παναγιώτης Ματζούνης προς το Συμβούλιο Εφετών, υιοθετώντας όπως φαίνεται την άποψη περί παραπλανηθέντων πολιτικών στελεχών από τους μοναχούς και τις πράξεις της διοίκησης...

Ο εισαγγελέας προτείνει αντίθετα την παραπομπή των μοναχών Εφραίμ και Αρσένιου για ηθική αυτουργία σε απιστία περί την υπηρεσία και απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Παραπομπή ζητεί και για επτά μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που είχαν αποφασίσει για τη νομιμότητα της παραχώρησης των φιλέτων του Δημοσίου στο Βατοπαίδι. Οι επτά κατηγορούνται για απιστία περί την υπηρεσία. Με την ίδια κατηγορία προτείνει να παραπεμφθεί και ο τότε επικεφαλής της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Απαλλακτική είναι η πρόταση του κ. Ματζούνη για τον τότε διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας Κώστα Σκιαδά, την συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη, τον νομικό σύμβουλο Χαρίδημο Μπότσιο, την πρώην προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Γεωργίας Σταματίνα Μαντέλη, τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα, καθώς και τους άλλους εμπλεκομένους συμβούλους Επικρατείας.

Το σκάνδαλο, που ασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, τέσσερα χρόναι μετά την αποκάλυψή του και ενώ έχει ήδη ολόκληρωθεί πολύμηνη έρευνά του και στη Βουλή, φαίνεται ότι βαδίζει προς το ακροατήριο με λιγότερες θέσεις κατηγορουμένων στο εδώλιο σε σχέση με την αρχική δικογραφία. Η αίσθηση των νομικών που έχουν υπόψη τους την πρόταση του κ. Ματζούνη είναι ότι οι εμπλεκόμενοι «πέφτουν στα μαλακά», ενώ αναμένεται τώρα με ενδιαφέρον η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com