Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα από συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών, στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν επίσης στα Ιωάννινα, αλλά και στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σοβαρά είναι τα προβλήματα με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται με δυσκολία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο από Νεραϊδοχώρι μέχρι Κρανιά Ασπροποτάμου, καθώς χώματα, πέτρες και ρέματα κλείνουν σε διάφορα σημεία την επικοινωνία των χωριών.

Επίσης στον οικισμό Νεραϊδοχωρίου, κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ μηχανήματα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Μεγάλα προβλήματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου, στην Κρανιά αλλά και στην Αθαμανία, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται.

Ζημιές στην Τρίπολη

Μιάμισι ώρα βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί χάος σε πολλά σημεία της Τρίπολης. Τόσο στο δυτικό τμήμα, στο κέντρο και στον ανατολικό τομέα της πόλης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, προκαλώντας προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα, ενώ υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Συνεργεία της ΔΕΗ κατάφεραν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που προκλήθηκε επειδή πλημμύρισε ο υπόγειος υποσταθμός στο δυτικό τμήμα της κεντρικής πλατείας Αγίου Βασιλείου.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στην Μαινάλου, στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, στην Καραϊσκάκη στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο και στη λεωφόρο Αλεξάνδρου Σούτσου κοντά στον σταθμό του τρένου.

Επίσης, η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες σε όλο τον κάμπο του οροπεδίου της Μαντινείας. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com