Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

“ΜΑΡΤΥΡΙΟ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ “ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ” ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα για το πρώτο πολυμορφικό πάρκο στην Αθήνα εξέδωσαν κάτοικοι της περιοχής των Αμπελοκήπων. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους εξαιτίας του πάρκου και έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη με τα ασφαλιστικά μέτρα να εκδικάζονται τον Οκτώβριο του 2012...

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Περιοχής “Κουντουριώτικα” Αμπελοκήπων αναφέρει τα εξής:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εφημερίδες και Μ.Μ.Ε. με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ» και χορηγό την κινητή τηλεφωνία (VODAFON CU) έγινε πραγματικότητα το όνειρο κάθε αθλητή σκέιτ – η κατασκευή πάρκου με πίστες σκέιτ- εκεί που πραγματικά «βράζει η πόλη», στο κέντρο της Αθήνας ( Λ. Αλεξάνδρας πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού) και σε απόσταση αναπνοής από πολυκατοικίες και τέσσερα σχολικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με τα σχέδια της παραπάνω οργάνωσης δημιουργήθηκε ένας χώρος για αστικό αθλητισμό και αναψυχή των κατοίκων της περιοχής. Πώς συνάδει όμως η έννοια της αναψυχής με την ηχορύπανση από τον επαναλαμβανόμενο ήχο (κρότο) που παράγει η άθληση με σκέιτ: Τι είδους αναψυχή μπορεί να προσφέρει αυτός ο χώρος στους κατοίκους της γειτονιάς, όσο πράσινο και αν διαθέτη, όταν από τη φασαρία δεν μπορούμε να σταθούμε στο μπαλκόνι μας, να ανοίξουμε τα παράθυρά μας; Αναψυχή είναι αποκλειστικά και μόνο για όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ. Στα πλαίσια δε πρωταθλημάτων σκέιτ διοργανώνονται και μουσικές εκδηλώσεις. Είναι κατάλληλος αυτός ο χώρος για τέτοιου είδους διοργανώσεις, όταν περιβάλλεται από κτίρια, και ο αντίλαλος από την εκκωφαντική μουσική γίνεται αφόρητος όχι μόνο για τους περίοικους αλλά και για τους εργαζόμενους και νοσηλευόμενους στα παρακείμενα Νοσοκομεία (ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ», «ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», «ΕΛΠΙΣ»);

Ο κ. Δήμαρχος της Αθήνας, το Δημοτικό Συμβούλιο και το 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα με διαδικασία «εξπρές» ενέκρινε με την υπ’ αρ. 722/06-06-2011 Δημοτική πράξη τη διάθεση του συγκεκριμένου χώρου για την υλοποίηση της ιδέας και του διακαούς πόθου μιας παρέας 20 περίπου ατόμων και όλων όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ. Η Μ.Κ.Ο. “OUR PARK” με δήθεν ευαισθησίες σε θέματα ανάπλασης ελεύθερων χώρων για αθλητισμό και αναψυχή ικανοποίησε αυστηρά και μόνο το χόμπι μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ατόμων αφαιρώντας πολύτιμο χώρο για ελεύθερο παιχνίδι. Αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τη δημιουργία πάρκου, αθλητισμού και αναψυχής των κατοίκων της περιοχής, όπως διατείνεται, δεν θα κατασκεύαζε πίστες σκέιτ από τόνους μπετόν προκαλώντας υπερθέρμανση στην περιοχή, ούτε θα πρότεινε σαν μορφή άθλησης το σκέιτ που παράγει ηχορύπανση. ΠΑΡΚΟ στα απλά ελληνικάσημαίνει ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΗΡΕΜΙΑΣ – ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ.

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως αυτοί που οι κατοικίες τους συνορεύουν με το εν λόγω «πάρκο» κάθε άλλο παρά έχουμε πειστεί και δεχθεί την παρέμβαση αυτή, η οποία έγινε ερήμην μας και όχι όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» 24-7-11, το οποίο μας θέλει αρχικά καχύποπτους και ύστερα από επαφή με τους αρμόδιους της “OUR PARK” πεπεισμένους και ευγνώμονες προς αυτούς διότι καθάρισαν την περιοχή από σύριγγες.

Άλλωστε σύμφωνα με τις Διεθνείς προδιαγραφές, λόγω του θορύβου που προκαλεί αυτό το σπόρ, ο πρώτος και βασικός όρος για την υλοποίηση τέτοιου έργου είναι η συναίνεση των κατοίκων της περιοχής. Δεύτερος, ότι δεν κατασκευάζεται σε παρυφές λόφων όπως είναι ο συγκεκριμένος χώρος (πρόποδες Λυκαβηττού). Τρίτος, ότι η απόσταση από κατοικίες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 μέτρα (η μία εκ των δύο πιστών στα 6 μέτρα). Τέταρτος, ότι τέτοιου μεγέθους έργα (SKATE PLAZA) κατασκευάζονται σε εκτάσεις τεραστίων διαστάσεων (βλ. πάρκο Λονδίνου), διότι εξυπηρετεί ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Να σημειώσουμε δε και την παντελή πρόβλεψη: Χώρων υγιεινής (τουαλλέτες), την αποστράγγιση των ομβρίων (σχηματισμός λίμνης στο κέντρο του χώρου), την ελλιπή περίφραξη (χρήση του χώρου και κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες). Από 11-5-2012 υπάρχει προσωρινή διαταγή Προέδρου Πρωτοδικών υπέρ των κατοίκων.

Η ουσία είναι ότι :

1.Απαξιωθήκαμε ως άμμεσα ενδιαφερόμενοι από τις αρμόδιες αρχές (Δήμος Αθηναίων, ΥΠΕΚΑ) διότι ουδεμία ευαισθησία έδειξαν και δεν απάντησαν στις επιστολές μας. (Στις 02-10-2012 εκδίκαση Ασφαλιστικών Μέτρων).

2. Μας προκαλεί έντονη ανησυχία το γεγονός ότι ενώ η συμφωνία της κατασκευάστριας εταιρείας με το Δήμο αναφέρει, προσωρινή χρήση του χώρου για 15 μήνες και θα συζητηθεί για περαιτέρω,(με Π.Δ. περιλαμβάνεται στη συνολική ανάπλαση της περιοχής) ορίζει την εγκατάσταση ελαφρών και μεταφερόμενων πιστών, αυτές έγιναν μόνιμες από τσιμέντο. Γιατί άραγε;

3. Ενώ ο χώρος αυτός βρίσκεται σε γειτονιά και περιβάλλεται από Σχολικά συγκροτήματα, κατασκευάστηκε ένα έργο για να εξυπηρετεί όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Αττική, με αποτέλεσμα να γίνεται χρήση από ένα μεγάλο αριθμό «αθλούμενων» προκαλώντας υπερβολικό θόρυβο!

Άραγε: Πόση ανοχή και αντοχή θα πρέπει να διαθέτει κανείς ώστε να υφίσταται καθημερινά αυτό το μαρτύριο; Πηγή: econews.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com