Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο των δημοσιογράφων και των άλλων εκπροσώπων των ΜΜΕ σε ένοπλες συγκρούσεις και υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη της ενίσχυσης της προστασίας τους, τόνισε ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης κ. Αναστ. Μητσιάλης σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφάλειας το οποίο συζήτησε χθες το πρόβλημα της προστασίας των αμάχων στη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων.

Ο πρέσβης κ. Μητσιαλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προστασία των δημοσιογράφων κλπ σε πολέμους και σε ένοπλες συγκρούσεις, ιδιαίτερα στην πρόσφατη συνδιοργάνωση από κοινού με την μόνιμη αντιπροσωπεία της Γαλλίας στον ΟΗΕ και την UNESCO σχετικής ημερίδας κατά την παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τυπου.

«Η Ελλάδα», τόνισε ο πρέσβης «δεσμεύεται να συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας για μια πιο αποτελεσματική προστασία των δημοσιογράφων και των άλλων εκπρόσωπων των ΜΜΕ από επιθέσεις» στη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων και πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε θετική πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση των μηχανισμών του ΟΗΕ, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών καθώς και την ευρύτερη δημοσιοποίηση και ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα και τη μάχη ενατιον της ατιμωρησιάς των υπευθύνων σε επιθέσεις κατά δημοσιογράφων». Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com