Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και βόρεια και εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 19 έως 35 βαθμούς, όμως η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχισθεί φθάνοντας τους 40 βαθμούς την ερχόμενη εβδομάδα...

Ο καύσωνας μόνον στη βόρεια Ελλάδα θα είναι ήπιος και σε αυτό, εκτός των άλλων, θα συντελέσουν και οι σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλώνονται τις απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη όμως χώρα ο υδράργυρος θα ανεβαίνει σταδιακά και σταθερά κάθε μέρα μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, για αύριο Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38οC.

Το Σαββατοκύριακο αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το Σάββατο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, και την ορεινή Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ και πιθανώς στο Καρπάθιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και πιθανώς κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και νότια τους 39οC. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com