Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με πλήθος εκδηλώσεων γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Από 19 έως 23 Ιουνίου διοργανώνονται 582 δωρεάν μουσικές εκδηλώσεις σε 27 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα...

Τζαζ, ορχηστρική μουσική, χιπ χοπ, electro, ρέγκε, ελληνική παραδοσιακή μουσική, ροκ είναι μερικά μόνο από τα είδη που θα ακουστούν στις δεκάδες συναυλίες.

Στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στις πλατείες Συντάγματος, Κοτζιά, Κλαυθμώνος, Αβησσυνίας, Βαρνάβα, Μοναστηρακίου, Θησείου και Ασωμάτων, ενώ ο ρυθμός θα κατακλύσει την Τεχνόπολη, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Δελφικό Ωδείο, το Μέγαρο Μουσικής και δεκάδες μπαρ.

Στις 21 Ιουνίου στον Εθνικό Κήπο θα δούμε την 70μελή κρατική ορχήστρα, το ρέγκε Soundsystem Dubwise Hi-Fi θα πλημμυρίσει με ήχους την Πλατεία Συντάγματος στις 21 Ιουνίου, την Τρίτη την εμφάνισή της στις σκάλες της Πλατείας Συντάγματος θα κάνει η 50μελής Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Αγρινίου.

Σε χώρο-έκπληξη θα εμφανιστούν οι Athens Swing Cats την Τετάρτη για να μας παρασύρουν σε ρυθμούς σουίνγκ.

Έτσι, ο Λόφος του Φιλοπάππου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με ρυθμούς, νότες και μελωδίες, όπου σε τρία σημεία του, τέσσερα μουσικά σχήματα του Οργανισμού, θα παρασύρουν το κοινό στους ρυθμούς της μουσικής.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα υποδεχτεί το κοινό στη θέση «Άνδηρο Πικιώνη» στις 20.30, σε μια συναυλία έντεχνης μουσικής με αγαπημένα τραγούδια, ερμηνευμένα από τη Vivian Daglas και τον Κωνσταντίνο Μάτσικα.

Οι καλεσμένοι στη μεγάλη γιορτή της Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην Πνύκα στις 21.00 τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε έργα Mozart, Beethoven, Faure, Σαμαρά, κ.ά, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή αντίστοιχα. Σολίστ: Ηλία Ζούτσος.

Στις 21.30 η Big Band του Δήμου Αθηναίων στη θέση «Μπιενάλε», θα κλείσει τη βραδιά με μια συναυλία jazz μουσικής, δημιουργώντας ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό κλίμα που θα ταξιδέψει τους ακροατές.

Χορωδιακή μουσική, σύγχρονη ελληνική και ξένη δημιουργία, τζαζ αυτοσχεδιασμοί και σουίνγκ είναι μερικά μόνο απ' όσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στους κήπους του Μεγάρου την 21η Ιουνίου. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com