Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Σύμπτωση απόψεων και πρόθεση επιτάχυνσης των διαδικασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης το ταχύτερο διεφάνη από τις δηλώσεις των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση...

«Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει και θα αποκτήσει κυβέρνηση το ταχύτερο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Συμφωνήσαμε πως πρέπει να επιταχυνθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, πρότεινε τη συγκρότηση μιας εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τη συμμετοχή δυνάμεων και από την αντιπολίτευση. Όπως είπε, πρέπει να συγκροτηθεί μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα που θα φροντίσει για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Ανέφερε ακόμη ότι είναι πάντα ανοικτή η πρόσκληση και επιβεβλημένη και η αποδοχή της για συμμετοχή δυνάμενων πέραν αυτών που θα μετέχουν στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι δυνατή η τροποποίηση των όρων του μνημονίου σήμερα, εξηγώντας ότι στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης βασικός στόχος ήταν η σύναψη της δανειακής σύμβασης και η μείωση του χρέους. Τώρα, πρόσθεσε, υπάρχει το κεκτημένο, η βάση εκκίνησης για τη φάση της αναθεώρησης.

Συγκλίνοντας με τις απόψεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι για το σχηματισμό της κυβέρνησης σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο, αλλά και η φερεγγυότητα και η καταλληλότητα των ατόμων που θα την απαρτίζουν.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα αξιοπιστίας και σταθερότητας στο εξωτερικό και ένα μήνυμα ασφάλειας και προοπτικής στο εσωτερικό της χώρας.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης προέταξε την ανάγκη συμφωνίας επί των προγραμματικών ζητημάτων, τα οποία, όπως είπε, θα αποτελέσουν τον αποφασιστικό συνεκτικό ιστό για μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας που σήμερα είναι τεμαχισμένη.

O κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι επιταχύνεται η διαδικασία και ότι τις επόμενες ώρες είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία αν υπάρξει σύμπτωση στη φερεγγυότητα των προσώπων και στα προγραμματικά ζητήματα. Πρόσθεσε ότι αναμένει τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, επί των προγραμματικών ζητημάτων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, η προγραμματική συμφωνία είναι το αποφασιστικό στοιχείο για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με σταθερότητα, αποτελεσματικότητα και μια πολιτική που είναι δυνατόν να οδηγήσει σε δρόμους διεξόδου.

Επανέλαβε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο αναφορικά με την ανάγκη να υπάρξει διαπραγμάτευση προκειμένου να έχουμε αποδέσμευση από δυσμενείς όρους και ρυθμίσεις του μνημονίου. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com