Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ως μια απάντηση της κοινωνίας στις ναζιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής και ενεργή καταδίκη των νοσταλγών του Χίτλερ, απευθύνουν αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα και λαϊκές συνελεύσεις...

Τα συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά Φασισμός» θα πραγματοποιηθούν:

- Στην Αθήνα στις 19:00 στην Ομόνοια

- Στη Θεσσαλονίκη στις 18:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου

- Στην Πάτρα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου

- Στο Ηράκλειο στις 18:30 στα Λιοντάρια

- Στο Ρέθυμνο στις 19:00 στο δημαρχείο

- Στα Γιάννενα στις 18:00 στην Ακαδημία

- Στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 στο δημαρχείο

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής αποθράσυνε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της συμμορίας» και «με την κάλυψη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. μαχαιρώνουν μετανάστες, επιτίθενται σε φοιτητές που αγωνίζονται, επιβάτες που διαμαρτύρονται, απλούς ανθρώπoυς που δεν συνάδουν με τα άρια πρότυπά τους».
«Απαντάμε: Ως εδώ με την συγκάλυψη των παρακρατικών νεοναζί! Η μαζική απάντηση της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να παλεύουν για "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" είναι η δύναμη που θα απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Θα απαντήσει στη ρατσιστική υστερία του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου» υπογραμμίζεται.

Οι διοργανωστές της αντιφασιστικής κινητοποίησης λένε: «Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, τα ΜΜΕ, τις γειτονιές και τα σχολεία. Έξω οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες από τη Βουλή, τα τηλεοπτικά πάνελ, από κάθε γειτονιά, εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο: Ο φασισμός δεν θα περάσει. Ούτε με στιλέτο, ούτε με γραβάτα».

Παράλληλα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ζητά «να κηρυχθούν άκυροι οι συνδυασμοί για τις εκλογές των τραμπούκων, δολοφόνων, νεοναζί της Χρυσής Αυγής», επισημαίνοντας: «Αυτή η συμμορία δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές».

«Καµιά νοµιµοποίηση σε αυτούς που χρησιµοποιούν το βήµα της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, καταχτηµένο µε το αίµα και τις θυσίες των αγωνιστών της δηµοκρατίας, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της χούντας, για να το καταργήσουν µε ναζιστικού τύπου καθεστώτα» υπογραμμίζει η Κίνηση.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την άγρια επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου που προκαλεί αποτροπιασμό και οργή, τα πολιτικά κόμματα δήλωσαν ότι δεν θέλουν να συμμετέχουν σε πάνελ μαζί με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Υπέρ της πρότασης των κομμάτων για αποκλεισμό των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, από κάθε προεκλογική συζήτηση τάχθηκαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις.

Ωστόσο, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, μετά από συνεδρίασή του, απεφάνθη ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να αποκλειστεί από τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο μπορεί να καλείται ξεχωριστά. Επίσης, ζήτησε από τους υπεύθυνους των μέσων ενημέρωσης να λαμβάνουν τα μέτρα τους, ώστε να αποφεύγονται επεισόδια όπως αυτό στο στούντιο του ΑΝΤ1! Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com