Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΤΟ VIDEO ART FESTIVAL «ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ» ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Athens Video Art Festival, σημείο αναφοράς για την ψηφιακή καλλιτεχνική δημιουργία, προσκαλεί το κοινό να ζήσει ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών από τις 18 έως τις 20 Μαΐου...

Με τίτλο «Ζωντανεύοντας την Αθήνα», οι διοργανωτές του φεστιβάλ φιλοδοξούν να προσφέρουν στο ευρύ κοινό νέες πολιτιστικές επιλογές και ένα πρωτότυπο και πολυσυλλεκτικό θέαμα.

Εγκαινιάζουν και αξιοποιούν κτιριακά συγκροτήματα 5.000m² στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, καθώς και τους περιβάλλοντες δημόσιους χώρους (Στοά Κουρτάκη, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, οδός Κολοκοτρώνη), πραγματοποιώντας μια οργανωμένη αστική ενέργεια, για πρώτη φορά με ελεύθερη είσοδο.

Στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια για αναβάθμιση του Ιστορικού και Εμπορικού κέντρου της πόλης και αναλαμβάνουν να «ζωντανέψουμε» τον αστικό ιστό, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δημότες αλλά και επισκέπτες της Αθήνας, να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό και πολυδιάστατο πρόγραμμα.

Αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή έχουν σταθεί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής του Ιστορικού Κέντρου.

Μετά το φετινό κάλεσμα συμμετοχής, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας πάνω από 2.000 έργα από 69 χώρες, το Athens Video Art Festival προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό τη μεγαλύτερη γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού και υπόσχεται 3 μέρες έντονων συγκινήσεων, από τις 11 το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Athens Video Art Festival περιλαμβάνει:
Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από 58 χώρες
Ζωντανές Performances από Έλληνες και Ξένους καλλιτέχνες
Live Μουσική, DJ & VJ Sessions
12 Διεθνή Φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους καλεσμένους
8 Μοναδικά Workshops & Roundtables
Αστικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας

Περισσότερες πληροφορίες στο
www.athensvideoartfestival.gr.
Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com