Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ

Στις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας ορίστηκε το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τις άκαρπες συνομιλίες της Κυριακής. Στη σημερινή συνάντηση έχουν προσκληθεί οι κ.κ. Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος και Κουβέλης...

Δεν θα συμμετέχει ο Τσίπρας

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει στη σημερινή συνάντηση, καθώς διαφωνεί σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του ΓραφείουΤύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άρνηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέρος στη σημερινή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή των κυρίων Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από την Χρυσή Αυγή.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της χθεσινής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αυτονόητη υποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων».

Κουβέλης: «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές»

Κάλπες μέσα στον Ιούνιο βλέπει ο Φ. Κουβέλης μετά την άρνηση Τσίπρα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό real.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέμεινε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, προκειμένου «το σχήμα να μην είναι εξαιρετικά εύθραυστο, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει την επόμενη μέρα της γέννησής του».

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ανοχή της ΝΔ και τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», στη βάση της συζήτησης για την ενότητα της Αριστεράς.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές, ενώ διευκρίνισε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, τύπου Μόντι, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Γεννηματά: «Η στάση του Αλέξη Τσίπρα οφείλεται στον φόβο της ανάληψης ευθυνών»

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την άρνησή του να συμμετέχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια το απόγευμα . Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και απέναντι στους πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι απλώς μια προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και της προσπάθειας που κάνει, είναι προσβολή απέναντι στους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν, ζητώντας του να εξασφαλίσει μια άλλη προοπτική για τη χώρα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η επανάληψη των εκλογών είναι καταστροφική για τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, τα έσοδα καταρρέουν, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Το να βρεθούμε σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απ' ό,τι ήμασταν πριν ένα μήνα, χωρίς μάλιστα να έχει δοθεί μια διέξοδος… Γιατί, τι θα γίνει μετά τις εκλογές; Ποια θα είναι η διαφοροποίηση μετά τις επόμενες εκλογές; Θα είμαστε ξανά σε αδιέξοδο. Από ένα κόμμα, μάλιστα, που πιστεύει στην απλή αναλογική» σημείωσε η Φ.Γεννηματά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η στάση του Αλέξη Τσίπρα οφείλεται στο φόβο της ανάληψης ευθυνών.

«Εγώ νομίζω ότι φοβήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες. Φοβήθηκε να μιλήσει, να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την παραμονή στο ευρώ. Και νομίζω ότι θα πρέπει, εάν τελικώς πάμε στις επόμενες εκλογές, να μιλήσουν με μία γλώσσα αυτή τη φορά, γιατί τώρα μιλούν με δύο. Είναι ο κ. Αλαβάνος αυτός που βγαίνει και λέει ότι, καταγγελία του μνημονίου, σημαίνει επιστροφή στη δραχμή και ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αλλά ούτε αυτόν τον ακούνε».

Χατζησωκράτης: «Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση που θα ενσωματώνει το μήνυμα των εκλογών»

«Εμείς θέλουμε να υπάρχει μια κυβέρνηση που θα ενσωματώνει το μήνυμα των εκλογών που έγιναν πριν από 7 ημέρες. Δεν είναι δυνατόν το κόμμα το οποίο εξέφρασε, έστω με το 16,8%, μια ουσιαστική αντίθεση στο μνημόνιο με τον δικό του τρόπο, να μην είναι μέσα και να υπάρξει μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει μεν πλειοψηφία λόγω εκλογικού νόμου στη Βουλή, 168 έδρες αν πάνε μόνο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά στην πραγματικότητα θα εκφράζει το 39% του ελληνικού λαού», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Μια κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ «θα δείχνει ότι γίνεται μια μεγάλη, ευρύτατη προσπάθεια, όλων των πολιτικών δυνάμεων, ή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων, να αντιμετωπίσουν τα υπαρκτά προβλήματα», προσέθεσε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com