Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΒΑΤΙΚΑΝΟ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΑΦΟ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Στα πρόθυρα νέου σκανδάλου βρίσκεται το Βατικανό για την υπόθεση της ταφής, πριν από 22 ολόκληρα χρόνια, ενός διαβόητου μαφιόζου, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Αγία Εδρα εισέπραξε 1 δισ. λιρέτες (500.000 ευρώ) από τη χήρα του μαφιόζου για να επιτρέψει την ταφή του σε μια βασιλική, πλάι στους τάφους Παπών και καρδιναλίων. Και μάλιστα υπάρχει η φήμη ότι στον ίδιο τάφο τοποθετήθηκε αργότερα μυστικά η σορός ενός 15χρονου κοριτσιού, θύματος της μαφίας...

Πηγή στο Βατικανό είπε στο πρακτορείο Ansa ότι «παρά τους αρχικούς δισταγμούς», ο τότε αρχιεπίσκοπος Ρώμης, Καρδινάλιος Ουγκο Πολέτι, έδωσε «τις ευλογίες του μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο ποσό» για την αμφιλεγόμενη ταφή του Ενρίκο Ντε Πέντις, πρώην «κάπο» της διαβοήτης συμμορίας Μαλιάνα της Ρώμης.

Οι ισχυρισμοί, τους οποίους δεν έχει σχολιάσει το Βατικανό, ίσως εξηγούν γιατί ένας τόσο διαβόητος εγκληματίας ετάφη σε τόσο ιερό τόπο.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι στο Βατικανό αποφάσισαν να διατάξουν την εκταφή των λειψάνων του Ντε Πέντις από την κρύπτη, προκειμένου να χυθεί φως και στο μυστήριο της δολοφονίας του κοριτσιού, που έγινε πριν από 30 χρόνια.

Οι πιέσεις κλιμακώθηκαν νωρίτερα τον περασμένο μήνα όταν ο εισαγγελέας Τζιανκάρλο Καπάλντο ισχυρίστηκε ότι ανώτατοι αξιωματούχοι στο Βατικανό γνώριζαν πολύ περισσότερα από όσα έλεγαν για τις διασυνδέσεις της μαφίας Μαλιάνα με την Αγία Εδρα, και για την απαγωγή και δολοφονία, από τη συμμορία, της Εμανουέλα Ορλάντι, κόρης ενός αξιωματούχου του Βατικανού, το 1983. «Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται ακόμη εν ζωή και μέσα στο Βατικανό, οι οποίοι ξέρουν την αλήθεια», είπε ο εισαγγελέας.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο πατέρας της Εμανουέλας είχε αποδεικτικά στοιχεία που συνέδεαν την Τράπεζα του Βατικανού «Istituto per le Opere di Religione» με το οργανωμένο έγκλημα. Γι' αυτό, λένε, οι μαφιόζοι απήγαγαν την κοπέλα, ώστε ο πατέρας της να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, την απαγωγή την οργάνωσε ο ντε Πέντις, που σκοτώθηκε από πυροβολισμούς το 1990.

Επί 20 χρόνια, κυκλοφορούν φήμες ότι η σορός της Εμανουέλας τοποθετήθηκε μυστικά στον ίδιο τάφο, πλάι στα λείψανα του Ντε Πέντις. Ο αδελφός της κοπέλας Πιέτρο Ορλάντι επιμένει ότι ο τάφος πρέπει να ανοίξει για να απαντηθούν τα ερωτηματικά. Το Βατικανό διαψεύδει τους ισχυρισμούς αλλά έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιτρέψει σε ανακριτές να είναι παρόντες την ώρα της εκταφής.

Αναλυτές σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος εκφράζουν την άποψη ότι ακόμη και αν βρεθούν τα λείψανα του κοριτσιού στην κρύπτη, η υπόθεση της εξαφάνισής της θα έχει πολλά κενά. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com